Coverband Livin’Room viert haar 10-jarig bestaan. Foto: PR

Coverband Livin’Room viert haar 10-jarig bestaan. Foto: PR

Livin’ Room viert 10-jarig bestaan

EXEL - Op zaterdag 13 mei 2023 viert coverband Livin’Room haar 10-jarig bestaan met een jubileumfeest in het bos in Exel. Kaarten voor het jubileumfeest waren snel uitverkocht. De feesttent zal worden aangekleed als woonkamer, compleet met kasten, vloerkleden, een grote open haard en schilderijen van muzikale helden zoals Johnny Cash en Creedence Clearwater Revival.

In januari 2013 is de band Livin’Room ontstaan en kwam de basis van Livin’Room voor het eerst bij elkaar in het toenmalige Stegeman om het concept te bespreken. De eerste twee á drie jaar was de band zoekende; wat wil een ieder in en met de band? Wat is de ambitie? En hoe zorgen we voor de eerste optredens? De jongens waren allen net tiener af, hadden redelijk wat podiumervaring, maar dit was wat anders dan een ‘standaard’ rock & roll coverbandje.

In 2016 bestond de band drie jaar en speelde Livin’Room gemiddeld zo’n 25 keer per jaar en werden er twee nieuwe bandleden geïntroduceerd: de nieuwe drummer Nick Scholten en allrounder Arjan Knoef (gitaar, banjo, mondharp, accordeon en zang). Samen met Nick Snellenburg op bas, Jeroen Platenkamp op zang en Mark Wuestman op gitaar vormt dit vanaf 2016 de band. Intussen hadden ze een eigen brandweerbus bij elkaar gespaard en waren ze klaar wat meer ‘gas’ te geven. 

Met een akoestische gitaar, een paar drumstokken waarmee op tafel werd gedrumd, en vooral door veel samen te zingen werden er avonden gerepeteerd aan de ronde keukentafel. Dit zorgde er al snel voor dat de bandleden niet alleen hun instrumenten beheersten, maar ook vocale koortjes kunnen vormen. De groep werd inmiddels hechter en hechter tot een vriendengroep en uitten dit op het podium. De afgelopen 6 á 7 jaar tufte de brandweerbus gemiddeld zo'n 50 keer per jaar richting diverse optredens, waaronder optredens op festivals als Reurpop, Zwarte Cross en Paaspop.

Zaterdag 13 mei wil de band het publiek bedanken voor de afgelopen tien jaar door hun tienjarig jubileum uitgebreid te vieren. Er wordt uitgepakt met een eenmalige muzikale formatie, genaamd ‘Vrienden van Livin’Room’. De band zelf laat zich compleet verrassen en is zeer vereerd dat de vrienden dit voor hun willen doen. Het Exelse bos wordt omgetoverd tot de gezelligste woonkamer van Nederland!