Rhodohypoxis, een Zuid-Afrikaans bolgewas. Foto: PR
Rhodohypoxis, een Zuid-Afrikaans bolgewas. Foto: PR

Kijkje nemen in bijzondere rotstuin in Gorssel

Natuur Gorssel

GORSSEL - Zaterdag 20 en zondag 21 mei en zaterdag 3 en zondag 4 juni is het mogelijk een kijkje te nemen in de bijzondere alpine-/rotstuin van van Annie en Ap Peppelenbos. De tuin is gelegen aan het Acaciaplein 29 in Gorssel. Openingstijden van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Een alpine tuin met diverse vormen en variaties in opbouw. De diversiteit van een rotstuin en de passie voor het kweken van rotsplanten, is de grote motivatie van Annie en Ap. In de rotstuin van 300 vierkante staan diverse alpine planten in bloei. Verschillende biotopen zijn aangelegd met planten uit diverse berggebieden.  Alles wordt op een natuurlijke wijze gekweekt door middel van zaaien of stekken en soms door het delen van planten. “Ons doel is om tijd voor onze bezoekers te nemen en te vertellen over deze prachtige hobby en over de Rhodohypoxis”, zo laten Annie en Ap weten. 

Op 3 en 4 juni staat in het teken van de Rhodohypoxis. Een bolgewas uit Zuid-Afrika. De entree en een kopje koffie is gratis. Bezoek de website voor meer info www.lewisiatuin.nl