Wojtek geeft uitleg aan Henk. Foto: Hellen Strik
Wojtek geeft uitleg aan Henk. Foto: Hellen Strik

Bruikbare laptops en mobieltjes gezocht voor ouderen

Algemeen

HARFSEN - Elke dinsdagochtend is er in De Veldhoek gratis digitaal advies. Vrijwilliger Wojtek helpt mensen met verschillende vragen. Dat kan zijn het helpen bij het installeren en werken met DigiD, omgaan met mobiele telefoon, laptop of computer of het oplossen van allerlei computerproblemen. 

Wojtek merkt echter dat deze mensen geregeld vast lopen met hun laptop of mobieltje omdat deze verouderd zijn en ze niet altijd het geld hebben om nieuwe te kopen. 

Daarom doet de vrijwillige digihulp een oproep naar goed werkende laptops of mobieltjes die men zou willen doneren, zodat Wojtek die gebruiksklaar kan maken voor deze doelgroep. “Daar kan ik een aantal ouderen heel veel plezier mee doen”, aldus Wojtek. De mensen moeten er wel op vooruit gaan, dus men is op zoek naar laptops met minimaal een sdd harddisk (snelle opstart) en met de Windows versie 8 of hoger, smartphones niet ouder dan 5 jaar en goedwerkende tablets.

Wie iets heeft om te doneren, kan bellen of mailen met Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen-Kring van Dorth via 06 - 420 503 53, hellen@welzijn-harfsen.nl. Of afgeven op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur op Gentiaan 1 te Harfsen.