Kruidentuin De Bleike in Lochem. Foto: PR

Kruidentuin De Bleike in Lochem. Foto: PR

Activiteiten Kruidentuin De Bleike in Lochem

Natuur

LOCHEM - Op zaterdag 3 juni zal de kruidentuin ‘De Bleike’, gelegen aan de Westerbleek te Lochem, haar jaarlijkse open dag organiseren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Net als eerdere open dagen op de kruidentuin zijn er ook nu weer tal van activiteiten.

Het thema dit jaar: ‘Een Fruitige Tuin’. Aan het thema is een kleine wedstrijd verbonden: wie maakt iets moois voor de fruitige tuin, geschilderd, getekend, genaaid, getimmerd of gesmeed, papier-maché, alles is welkom. De kunstwerken worden in en rond de tuin tentoongesteld, zodat de bezoekers het mooiste werk kunnen kiezen. Jong of oud kan haar of zijn kunstwerk inleveren op de kruidentuin op woensdag 31 mei tussen 13.30 en 15.30 uur, 3 juni tussen 10.00 en 11.00 uur of in overleg.

De vrijwilligers van de kruidentuin vertellen graag over alles wat er groeit in de tuin. Er zullen stekjes verkrijgbaar zijn en er is thee en koffie voor de bezoekers. Ook het IVN zal aanwezig zijn, evenals het Historisch Genootschap. Er wordt een demonstratie gegeven van het schilderen van bijzondere voorwerpen en voor de liefhebber is er biologisch gemaakte jam verkrijgbaar. Graag tot ziens p 3 juni in de kruidentuin ‘De Bleike’. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Lise Roodbol via 06 - 154 147 08 of l.roodbol@kpnmail.nl.