Fennie Hulze, midden met beeldje, links van haar Richard Weda, en omringd door alle oproepkrachten. Foto: Arjen Dieperink

Fennie Hulze, midden met beeldje, links van haar Richard Weda, en omringd door alle oproepkrachten. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Fennie Hulze al 25 jaar de spil op zwembad De Berkel in Almen

Algemeen Almen

ALMEN - Na eerder bij andere zwembaden te hebben gewerkt, waaronder De Beemd, koos Fennie Huzen 25 jaar geleden voor zwembad De Berkel in Almen. Voor dit 25-jarig jubileum werd ze door het bestuur van Stichting Gorsselse Zwembaden, waar zwembad De Berkel onder valt, en alle medewerkers in het zonnetje gezet.

Door Arjen Dieperink

Zwembad De Berkel gaat sluiten, de laatste badgasten komen uit het water en vertrekken. Inmiddels is er een groep van zo’n dertig personen binnengekomen. Allemaal gekomen om Fennie in het zonnetje te zetten. Zelf wordt ze met een smoes door haar man naar het zwembad gelokt. Eenmaal aangekomen en oog in oog met alle gasten, valt het kwartje. Na een drietal toespraken wordt genoten van een drankje en barbecue.

Voorzitter van de Stichting Gorsselse Zwembaden sprak Hans Tabak Fennie toe. Hij vond het een bijzonder moment, een mijlpaal. “Je vertegenwoordigt niet alleen een kwart eeuw een bijdrage aan dit mooie bad, maar ook aan het welzijn van Almen”, aldus Hans. Hij prees haar inzet en gastvrijheid. Op de vraag hoeveel kinderen Fennie heeft lesgegeven, kan de jubilaris geen antwoord opgeven. “Ik denk dat het er in die 25 jaar een paar honderd zijn geweest. Zonder jou zou half Almen letterlijk verzuipen, zal ik maar zeggen.”, grapt Tabak, voor hij vervolgt: “Kenmerkend voor Fennie is dat ze een hart voor de zaak heeft, die weleens teveel werkt, en met haar hart op de tong, want als je het ergens niet mee eens bent dan horen wij dat ook. Als laatste dan: je hebt ook een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit”. Huzen werd door de voorzitter geprezen dat haar inzet verder gaat dan alleen assistent bedrijfsleider. Als reactie liet Fennie weten dat ze het al die jaren niet alleen had kunnen doen, maar alleen dankzij de steun van allen die bij het zwembad verbonden zijn.

Ook bedrijfsleider Richard Weda prees Fennie en wou een persoonlijk tintje toevoegen. “Niet iedereen die hier op het werk kwam had altijd tijd om te eten. Je was altijd bereid om even een eitje te bakken.”  Daarna kreeg Fennie Huzen van alle oproepkrachten het ‘ABC’-tje over haar te horen, waaronder de Q voor ‘Queen, de status die je hier inmiddels wel verdiend hebt’ en de Z voor ‘Zwembad de Berkel, want dat ben jij al 25 jaar!’. “Fennie super bedankt voor alles wat je doet en gedaan hebt, voor het bad maar ook voor ons”.