KORT

Avondwandel- 4daagse Laren

LAREN – In Laren wordt van maandag 22 tot en met donderdag 25 mei weer een avondwandel4daagse gehouden. Start en finish is bij de Prins Willem Alexanderschool aan de Verwoldseweg 18 in Laren. Er kan gekozen worden uit de afstanden drie, vijf en tien kilometer. Vanaf 18.30 uur kan er gestart worden. Donderdagavond (de slotavond) is de starttijd een half uur eerder in verband met het feestelijk randgebeuren, met disco Bracula en de mensen van de Larense vrijwillige Brandweer. Deelnamekosten voor vier avonden is 6 euro. Leden van de KWBN krijgen een euro korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart. De vierdaagse wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren: Plus Beuzel , Sharon klein Horstman van Holland Kaascentrum en Huusken Groente en Fruit. Voor info HH-Bouwhuis@kpnmail.nl.


Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag om 10.00 uur is er een eucharistieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. In viering gaat voor pastor J. Baneke en lector is mw. R. Wildemors. Thema van de viering is: ‘Toebehoren'.


Bingomiddag op het Ruempol in Laren

LAREN - Op woensdag 25 mei houdt de Stichting Vrienden v. Ruempol een bingomiddag met leuke kleine prijsjes. Ontvangst met koffie en thee. Dit is de laatste bingomiddag voor dit seizoen, de volgende is woensdag 27 september. Kosten voor deze middag zijn 3,50 euro en het begint om 14.00 uur.


Zwerfafval prikken met vrijwilligers Vaste Prik

GORSSEL - De vrijwilligers van Vaste Prik Gorssel verzamelen zich deze maand op 20 mei (let op: vanwege Pinksteren dus een week eerder) om 9.45 uur voor Zo en Nu aan de Hoofdstraat 43 in Gorssel, om met elkaar zwerfvuil te verzamelen in en rond Gorssel. 

Na een kop koffie of thee worden de materialen uitgedeeld en de zoekgebieden verdeeld. Meestal gaat men in tweetallen zwerfvuil prikken tot circa 12.00 uur. De komende maand is Vaste Prik heel benieuwd of het statiegeld op blikjes zijn vruchten afwerpt. 

Nieuwe mensen zijn altijd welkom mee te lopen.


Pleintje Open met kubb- en jeu de boulestoernooi

GORSSEL - Op 3 juni is er weer Pleintje Open op het Acaciaplein. Vanaf 14.00 uur is er een jeu de boules- en kubbtoernooi. 

Voor de kinderen is er een springkussen en stormbaan. Aansluitend zal de muziek worden verzorgd door de band  'Kubus'. Het belooft een leuke dag te worden voor jong en oud. Het is geen buurtfeest, dus iedereen is van harte welkom. Geen entree.

Meedoen met het toernooi? Opgeven (voor 26 mei) kan bij eppe1962@hotmail.com of bij Café de Hoek. Jeu de boules per du en kubben 2 á 6 spelers. 

Er kan gebruik worden gemaakt van een deelnemerspakket voor diegenen die met het toernooi meedoen, plus partner/supporter, dit pakket bedraagt 25 (inclusief 6 munten en buffet). Graag opgeven bij inschrijving.


Open Dag bij Muzehof centrum voor de kunsten

ZUTPHEN - De gebouwen van de Muzehof in Zutphen en Lochem zijn het hele jaar door lekker druk met lessen en optredens door leerlingen circus, muziek, theater, musical en kinderkunst. Tijdens de open dag op 4 juni in Zutphen kan iedereen langskomen om dat zelf te ervaren.

Alle ruimtes zijn dan in gebruik door docenten die in de Muzehof hun lessen aanbieden. Er zijn open workshops, bands en ensembles treden op, KinderKunst neemt boetseerklei mee en er kunnen muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd. De open dag vindt op 4 juni van 12.00 tot 15.00 uur plaats bij Muzehof Zutphen, Coehoornsingel 1 (naast Hanzehof). Meer informatie: www.muzehof.nl/agenda of bel met 0575-51 53 50.


Ernest Beuving als afsluiting 10-jarig jubileum BiM

BARCHEM - Op vrijdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur komt Ernest Beuving met zijn show ‘So long Cohen' optreden in de Barchkerk. Ernest Beuving uit Exel laat Leonard Cohen herleven. Hij is de verteller, de zanger en zorgt voor aansluitende cabareteske intermezzo's. Hij wordt begeleid door topmuzikanten. Met dit geweldige optreden sluit de Stichting Barchkerk in het Midden (BiM) de festiviteiten voor haar 10-jarig jubileum af. Toegang is gratis (inclusief koffie/thee in de pauze), maar er zal een melkbus aanwezig zijn voor een eventuele vrije gift. Graag wel vooraf reserveren want vol is vol. Aanmelden kan bij Ineke Rossel (06 - 444 060 59) of Annemarie Timmer Arends (06 - 549 249 44) of via secretaris@stichtingbim.com.