Rugby op het lentefestival. Foto: PR
Rugby op het lentefestival. Foto: PR

Velen genoten van de activiteiten tijdens Lentefestival Nettelhorst

LOCHEM - Van plantjesmarkt tot springkussen en van bloemschikken tot enge gezichten tijdens de Haka. Het prachtige weer zette alle activiteiten van het Lentefestival op Dalton Basisschool Nettelhorst in een gouden gloed.

Bloemenboerderij De Scholte gaf drukbezochte workshops met droogbloemen, waarbij de kinderen geconcentreerd gaatjes boorden en de mooiste bloemen uitkozen. Hiernaast stonden de kraampjes met eenjarige bloemen en groenteplantjes, jam en Wegdam-eieren. 

Al vroeg kwam zesdegroeper Joek met opa op de trekker en stalde zo veel speelgoed uit op een kleedje dat er thuis vast niks meer overbleef. Hij had meteen het beste plekje op de kleedjesmarkt te pakken, dicht bij de konijnen van kleindierenvereniging Peklo, sommigen zo groot dat ze volgens de kinderen bijna uit hun kooi barstten. 

De hele dag door werd druk onderhandeld over de prijs van traptrekkers en poppenwagens. Tel daarbij op zelfgemaakte sieraden, marshmallows roosteren boven een kampvuur, schminken, ballondieren, cactussen. 

Om 11.30 stond iedereen te popelen om te beginnen met de rugbyclinic. Clinicleider en professioneel rugbyer Mau Simeona blikt tevreden terug: “We hebben al veel scholen bezocht, maar zo’n schoolplein heb ik nog niet eerder gezien, alles lijkt hier mogelijk. En de kids were awesome.” Onder begeleiding van Simeona en enkele rugbyspelers uit Deventer begonnen de kinderen na enige aarzeling fanatiek stootkussens omver te beuken, aangemoedigd door het schoolhoofd en de kleuterjuf. Het schoolhoofd deed vervolgens enthousiast mee met de Maori-oorlogsdans, de Haka.

De inwendige mens werd uiteraard niet vergeten. De zelfgemaakte cakes, taarten en koekjes vonden gretig aftrek. Bas uit groep 8 bakte heerlijke pannenkoeken en maakte broodjes knakworst. Schoolmoeder Jennifer sprak van “een heerlijke dag, zo gemoedelijk en wat een fijne opkomst”.

Lentefestival op Dalton Basisschool Nettelhorst. Foto: PR