KORT

Pinkster- viering in de St. Josephkerk

LOCHEM -  Zondag om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. In viering van Pinksteren gaat voor parochiemedewerker mw. G Spekkink-Beunk en lector is mw. W. Janssen. Thema van de viering is ‘Kom, o Geest.’


Ruimteviering Gudulakerk

LOCHEM - Op zondag 4 juni is er in de Gudulakerk te Lochem om 10.00 uur een Ruimteviering met als thema: 'Laten we ons blijven verwonderen'. We leven in een roerige tijd, dat brengt ons bij de vraag: is alles vanzelfsprekend? Of staan wij nog open voor het mysterie van het leven, voor onze bron, voor God? Kunnen wij bij God de schoonheid, warmte, levensenergie weer vinden? De Protestantse Gemeente Lochem nodigt een ieder van harte welkom.


Kaartverkoop Meifeest Harfsen van start

HARFSEN - Op zaterdag 27 mei organiseert Jong Harfsen Feestteam weer het Meifeest in 'De Bos' aan de Overveldweg in Harfsen. Met muziek van de coverband Hard2Get, de Jovink coverband Stoer en DJ RIVA SOULL belooft het weer fantastisch feest te worden. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via eventix.shop/q43fvvdt. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Voor 19.30 uur binnen? Dan ontvangt men vier consumpties. Volg de Instagram- en Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de vorderingen rondom het Meifeest.


Entertainer Brian Cristopher in Het Hart in Eefde

EEFDE - Eigentijdse meesterwerken van beroemde popartiesten als The Beatles, Rolling Stones en David Bowie of meer recent werk van The Eagles, Billy Joel, Police of Oasis worden met minstens zoveel passie, energie en vakmanschap vertolkt door de Engelse topentertainer Brian Cristopher, die elke zaal waar hij zijn opwachting maakt helemaal plat speelt. Vrijdag 26 mei komt hij naar Het Hart in Eefde. 

Deze gitaarvirtuoos brengt zijn eigen arrangement ten gehore. 'Mooier dan het origineel!' is een veelgehoorde kreet van zijn vele enthousiaste fans, waardoor zijn drie uur durende voorstelling geen moment verveelt en werkelijk voorbij vliegt. Aanvang: 21.30 uur, zaal open 20.30 uur. Entree 5 euro.


Tropische verrassing in Almens Filmhuis

ALMEN - Als afsluiting van het seizoen eindigt het Almens filmhuis met een tropische verrassing op woensdag 31 mei. De film met de topcast Julia Roberts en George Clooney, is een romantische komedie uit 2022, waarin een gescheiden echtpaar het geplande huwelijk van hun dochter proberen te saboteren. Kom kijken of dit lukt. 

Almense Annemarijke Ypma, psychologisch-coach, zal de inleiding op deze film verzorgen. De foyer is geopend vanaf 19.30 uur, de inleiding en film starten om 20.00 uur, entree 6 euro, locatie: Dorpshuis ‘Ons Huis’, Dorpsstraat 37, Almen.


info@onshuisalmen.nl


Bijeenkomst ‘Gewoon Gezellig’

HARFSEN - Op zondagmiddag 4 juni is er weer van 14.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst van ‘Gewoon Gezellig’ voor alleenstaanden in Harfsen en omgeving. 

Men is van harte uitgenodigd in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 6, Harfsen voor een spelletje of een praatje. Deelname met 3 drankjes en wat lekkers is kost 5 euro.  Aanmelden is niet nodig.

Vervoer nodig of vragen? Neem contact op met Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen-Kring van Dorth via 06 - 420 503 53 of hellen@welzijn-harfsen.nl.


Verzamelbeurs

GORSSEL -  Zaterdag 27 mei wordt in Sport en Cultureel Centrum ‘t Trefpunt’, Molenweg 53-55 in Gorssel, weer de maandelijkse postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 10.00 uur. 

Er zijn vele standhouders aanwezig waar men munten, postzegels en prentbriefkaarten kan kopen en verkopen. Naast ruilen, kopen en verkopen is het ook mogelijk om verzamelobjecten te laten taxeren. Er zijn deskundigen aanwezig, die kosteloos de waarde van munten, postzegels, prentbriefkaarten of 'oud vakantiegeld' kunnen aangeven. 

De organisatie is in handen van De Verzamelaar Midden Nederland. Ook eens een tafel huren, neem dan contact op met dhr. J. van Zuuk via 0570 - 654 715. De huur is 7 euro per meter. 

Dit evenement wordt om ongeveer 15.00 uur afgesloten. Leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 2 euro.