Alzheimer Trefpunt Lochem over
fysiotherapie en bewegen

LOCHEM - Op vrijdag 9 juni van 10.30 uur tot 12.00 uur (inloop 10.00 uur) is er weer een bijeenkomst van Alzheimer Trefpunt Lochem in het Stadshuus, ditmaal met het thema 'Fysiotherapie en Bewegen'. Belangstellenden zijn van harte welkom, aanmelden is niet nodig. 

Fysiotherapeut Floriaan Wansink, mede-eigenaar van Sports en Science in Lochem, komt deze ochtend iets vertellen over het effect van bewegen op het brein. Floriaan is fysiotherapeut met een aantekening bewegen en revalideren bij mensen met een hersenaandoening. De ochtend is interactief met afwisselend theorie en praktijk. Floriaan zal laten zien hoe mensen met dementie gestimuleerd kunnen worden om te bewegen. Hij zal als voorbeeld attributen bij zich hebben die te koop zijn om hiermee laagdrempelig zelf thuis aan de slag te kunnen. Ook tips voor dagelijkse eenvoudige oefeningen zal hij laten zien en je laten ervaren. 

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt Lochem, ochtenden om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen. Ook zijn er elk jaar een tweetal thema-avonden en de Wereld Alzheimer Dag. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten, mantelzorgers en deskundigen en kan met elkaar in gesprek gaan. Contact Alzheimer Trefpunt Lochem via at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl. Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 - 135 144 11 of alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-lochem.