Afbeelding

Vrijwillige interviewers gezocht in de gemeente Lochem

LOCHEM - Voor twee projecten over twee thema’s werken wij graag samen met vrijwilligers. Deze thema's zijn eenzaamheid en veerkracht tijdens en na verlies. We nemen het thema van jouw keus met je door, waarna je inwoners uit de gemeente gaat interviewen over dit onderwerp. Vanzelfsprekend word je getraind in het uitvoeren van een interview en ga je goed voorbereid op pad.

Eenzaamheid: Opnieuw Verbinden
 ‘Opnieuw Verbinden’ is gericht op het realiseren van een goede samenwerking rondom het thema eenzaamheid in de gemeente Lochem. Een belangrijk thema want bijna de helft van de inwoners in Lochem voelt zich wel eens eenzaam en 9% is ernstig eenzaam. Als co-onderzoeker ga je in gesprek met inwoners over eenzaamheid. De resultaten uit de interviews verdiepen onze kennis over eenzaamheid en helpen ons om de aanpak rondom eenzaamheid (beter) vorm te geven.

Veerkracht tijdens en na verlies
Voor dit onderzoeksproject werken wij ook graag samen met vrijwillige co-onderzoekers. Samen bespreken we het verlies van partner en het verlies van kind onder mensen van leeftijd 65+. We bespreken ook wat dit betekent voor veerkracht, opgevat als een levenslang proces. Daar gaan we 20 bewoners over interviewen. De resultaten van dit onderzoek versterken onze kennis over de ondersteuning van veerkracht tijdens en na verlies.

Tijdsinzet voor de projecten

Eenzaamheid: 
Kennismaking met Joy van Welzijn Lochem van ongeveer 1 uur in juni;
- In juni 2023 starten we met een introductiebijeenkomst;
- Je krijgt een goede voorbereidende training (tijdlijn volgt);
- We organiseren bijeenkomsten om ervaringen en bevindingen uit te wisselen (tijdlijn volgt);
- Uitvoeren van interviews (aantal in overleg) van 1 uur en 2-3 uur uitwerken.

Veerkracht en verlies 
- Het project loopt van mei 2023 tot december 2023:
- Kennismaking met Chloe Beeris á 1 uur in mei/juni;
- 3 trainingsessies in juni á 2 uur;
- Juli t/m september: uitvoeren van één of meerdere interviews á 1 uur en 2-3 uur uitwerken;
- 2 sessies in september/oktober á 2 uur over bevindingen;
- Infoavond in november om bevindingen te delen en een verrassing in december om de samenwerking te vieren.

Contact
Belangstelling? Voor project eenzaamheid kan je contact opnemen met Joy Broekema via: j.broekema@welzijnlochem.nl j.broekema@welzijnlochem.nl. Het is ook mogelijk om te bellen met Welzijn Lochem: 0573-297000. 

Voor project veerkracht en verlies kan je contact opnemen met Chloe Beeris via: chloebeeris@erwelzijn.nl. Of bel met Welzijn Lochem: 0573-297000.


Spelletjesbegeleider gezocht voor Lochemse sportdag voor basisscholen

Vrijdag 23 juni is het zover, de sportdag voor basisscholen in Lochem en de Nettelhorst. De sportcoaches van Welzijn Lochem kunnen jouw hulp goed gebruiken! Voor elk spelletje op de sportdag is er namelijk een spelbegeleider nodig. Het zijn spelletjes zoals voetbal, pijl en boog schieten en nog veel meer.

Wat kan je verwachten?
Je begeleid een spel op één van de drie velden. Je zorgt ervoor dat kinderen zich aan de regels houden en je springt bij wanneer ze er niet uitkomen. Ook bepaal je of een team wel of geen punten verdiend wanneer een spel met een puntensysteem werkt.  

Wanneer en aanmelden
De sportdag vindt plaats op vrijdag 23 juni. We vragen je om 8.00 aanwezig te zijn. De spellen beginnen om 9.30. Na de prijsuitreiking om 14.00 is het afgelopen. Lunchpakketjes zijn geregeld en je kan gratis thee en koffie gebruiken. Verdere uitleg volgt na aanmelding.  Aanmelden kan via Christian Beuzel, sportcoach bij Welzijn Lochem. Stuur een berichtje aan c.beuzel@welzijnlochem.nl of bel met Welzijn Lochem: 0573 – 297000.

Afbeelding