De zwemmers met hun medailles en oorkondes (Finn Ooijman ontbreekt op de foto). Foto: Karin Schoneveld

De zwemmers met hun medailles en oorkondes (Finn Ooijman ontbreekt op de foto). Foto: Karin Schoneveld

Karin Schoneveld

Succesvol Gelders Kampioenschap voor zwemmers De Berkelduikers

REGIO - De Gelderse kampioenschappen Lange Baan in Nijmegen op 13,14,20 en 21 mei zijn voor de zwemmers van De Berkelduikers zeer succesvol verlopen. Om je te kwalificeren voor de kampioenschappen moet je aan limieten voldoen. Vijf zwemmers van De Berkelduikers hadden limieten gezwommen voor gezamenlijk maar liefst 23 afstanden.

Na de twee weekenden van hard zwemmen zijn er 8 medailles en 12 oorkondes (plaats 4 t/m 6) behaald. 

Anouk Arfman uit Vorden behaalde zilver op de 200 meter schoolslag en brons op de 50 meter schoolslag. Daarnaast ook nog tweemaal een oorkonde voor een 5e en 6e plaats.

Nynke van Leeuwen uit Warnsveld zwom op de 50 meter vrije slag naar een bronzen medaille en daarnaast wist zij nog 2 oorkondes voor een vierde en vijfde plaats te bemachtigen.

Dana Eelderink uit Vorden en Finn Ooijman uit Barchem (helaas niet op de foto) konden het kampioenschap ook afsluiten met een oorkonde, allebei met een mooie vijfde plaats. 

Rian Schoneveld uit Laren behaalde een zilveren medaille op de 200 meter rugslag, 200 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag. Op de 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag behaalde bij een bronzen medaille. Op 6 andere afstanden wist hij een oorkonde te behalen.

Naast deze mooie resultaten is het Rian Schoneveld ook gelukt om twee limieten te zwemmen voor de Nederlands Junioren Kampioenschappen en zich dus te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap midden juni in Eindhoven.

Alle zwemmers van De Berkelduikers die deel hebben genomen hebben zeer goed gepresteerd! Er zijn veel nieuwe persoonlijke records gezwommen en mooie resultaten behaald.