Henk Koerselman, initiator Gele Olifant Festival en Jan Vinke, voorzitter diaconie kerk Laren. Foto: Ron van Eeden

Henk Koerselman, initiator Gele Olifant Festival en Jan Vinke, voorzitter diaconie kerk Laren. Foto: Ron van Eeden

Kerk in Laren schenkt geldbedrag aan het Gele Olifant Festival

Maatschappij Laren

LAREN - Onder dankzegging en met veel plezier nam Henk Koerselman, namens de werkgroep van het festival de Gele Olifant, een cheque van 1000 euro in ontvangst van de kerk van Laren. De Gele Olifant is een muziek- en beleeffestival voor mensen met een beperking dat 23 maart in het Kulturhus in Laren zal plaatsvinden.

De voorzitter van de diaconie van de kerk, Jan Vinke, lichtte toe dat de helft van de opbrengst van de Spullenmarkt op de Larens Kermis naar het Kulturhus gaat en de andere helft naar de kerk. De diaconie gunde het bedrag aan het festival toe omdat het muziek en beleeffestival bijdraagt aan de verbinding en betrokkenheid van mensen met een beperking bij de samenleving. 

Henk Koerselman bedankte de voorzitter en benadrukte dat het bedrag in goed handen is, vooral omdat nu al uit reacties en de voorverkoop blijkt dat het festival veel enthousiasme onder de doelgroep teweegbrengt. Tevens gaf Henk aan dat De Gele Olifant een stichting in oprichting is en, naast dit jaarlijkse terugkerend muziek en beleeffestival, plannen maakt om ook door het gehele jaar heen activiteiten gericht op de inclusie van mensen met een beperking te organiseren.