Leden van de Ronde Tafel klussen voor het goede doel. Foto: Arjen Dieperink

Leden van de Ronde Tafel klussen voor het goede doel. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Ronde Tafel klust voor goed doel

Maatschappij Barchem Laren Lochem

LAREN - Het was zaterdagochtend een drukte van belang aan de Harfsenseweg 4 in Laren. Leden van de Lochemse Ronde Tafel waren er druk aan het klussen, voor een heel goed doel.

Door Arjen Dieperink

De Ronde Tafel maakt deel uit van de Nederlandse Tafelronde, een vereniging voor mannen tussen de achttien en veertig jaar waarbij de onderlinge vriendschap hoog in het vaandel staat. Ook willen ze zich inzetten voor het goede doel en daar waren ze afgelopen zaterdag in het gezinshuis druk mee bezig. “Wij zijn een honk aan het maken voor de kinderen die hier zitten. Zo kunnen ze zich eventueel terugtrekken en lekker met andere dingen bezig zijn”, zegt een van de leden, Erik Smale terwijl er wordt geschuurd, gezaagd en getimmerd. “Wij krijgen ook hulp van bouwbedrijf Meutsteeg en van de Nijha die ons gratis deze matten heeft gegeven’, Erik wijst naar de stapel matten die nog in het honk moeten worden neergelegd.
Intussen gaat zijn whatsapp af en het bericht tovert een brede glimlach op Eriks gezicht. Het komt van Floris Dinkelman van de sportschool FloFit uit Barchem. Smale toont de foto in het bericht. Het is een kofferbak met bokshandschoenen, beenbeschermers en andere sportattributen. “Dit wordt ook geschonken en hij brengt het hier naartoe. Dat is toch mooi voor de kinderen”, zegt hij enthousiast. Aan het eind van de middag was de klus afgerond en konden de kinderen hun honk in gebruik nemen.


www.rt105.nl