Deelnemers bij de Lariksboom bij het rustpunt. Foto: PR
Deelnemers bij de Lariksboom bij het rustpunt. Foto: PR

Ruim 300 sportievelingen steunen team Lariska

Algemeen Lochem

LOCHEM - Afgelopen zondag vond in en rondom Lochem de Stap-Trap-Hap-Lariskadag plaats. Een benefiettocht, georganiseerd door familie en vrienden van de vorig jaar veel te jong overleden Mariska van Slooten uit Lochem. Onder de naam team Lariska proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor de Alpe d’Huzes, waar zij op 6 juni 2024 aan meedoen.

Ruim 300 sportievelingen gingen zondagochtend al vroeg van start vanaf café-restaurant Bousema in Lochem. Men kon kiezen uit vijf routes. Een wandeltocht van 6 of 15 km of een fietstocht van 35, 55 of 65 km.  

Onderweg was er een rustpunt. Precies op de plek waar voor Mariska, vlak voor haar dood, een mooie, nu al bijna bloeiende, Lariksboom is gepland. Deelnemers konden hier een polsbandje achterlaten met daarop een naam en een persoonlijke boodschap aan degene, voor wie zij willen dat Team Lariska ook de Alpe d’Huzes beklimt.

Deelnemers aan de 6 km wandeltocht hielden halt bij de Belvedère. Daar konden kinderen onder begeleiding van Scouting Graaf Otto Groep hun klimkunsten laten zien.

“Het was een emotionele dag”, blikt Agnes Meijer, de moeder van Mariska, terug. “Tegelijkertijd waren de reacties van de deelnemers hartverwarmend. Helaas kent iedereen wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving. Voor mijn dochter Mariska die leed aan blaaskanker, kwam een nieuw hoopvol medicijn net te laat. Zij kon niet meer worden gered. Maar we hopen op deze manier ons steentje bij te dragen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onder andere kankeronderzoek. Zodat op een dag niemand meer dood hoeft te gaan aan deze ziekte.  

Donaties voor team Lariska zijn nog steeds welkom: Stichting Alpe d’HuZes - LARISKA (opgevenisgeenoptie.nl)

Bij de Belvedère konden kinderen hun klimkunsten laten zien. Foto: PR
Ruim 300 sportievelingen gingen zondagochtend al vroeg van start vanaf café-restaurant Bousema in Lochem. Foto: PR