De duo-fiets wordt onthuld door enkele bewoners van de Borkel. Tweede van rechts Nico Meerburg. Foto: Arjen Dieperink

De duo-fiets wordt onthuld door enkele bewoners van de Borkel. Tweede van rechts Nico Meerburg. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Nieuwe duofiets voor bewoners de Borkel

Maatschappij Almen Epse Gorssel Harfsen

GORSSEL - Met enige moeite en de hulp van de medewerkers van E-Bike Gelderland uit Doetinchem fietsten Hanneke Evink en Marten Schreuder een spiksplinternieuwe duo-fiets woonzorgcentrum De Borkel binnen. Met applaus werden ze in de gemeenschapsruimte ontvangen door de bewoners.

“De Borkel heeft een duo-fiets maar deze moest vervangen of opgeknapt worden. Daarom hebben wij besloten een nieuwe duo-fiets aan te schaffen. De oude gaat zodra hij is opgeknapt naar Almen”, zegt Nico Meerburg, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Borkel en oud-burgemeester van Gorssel. De stichting bestaat sinds 30 november 1984 en staat de ouderen bij van de appartementen op het terrein van De Borkel en de steunpunten in Gorssel, Epse, Harfsen en Almen.
Marten Schreuder sprak de aanwezigen toe en prees de vrijwilligers, van wie er een aantal aanwezig was, die regelmatig met de bewoners van de Borkel gaan fietsen. Nico Meerburg zei vervolgens erg blij te zijn dat hij de schenking, mede mogelijk gemaakt door E-Bike Gelderland, aan de bewoners kon overhandigen. Gezamenlijk werd na de onthulling het lid ‘De vrienden van De Borkel ‘gezongen.