Sinds het begin van dit jaar wordt er volop gerepeteerd. Foto: Geert de Groot

Sinds het begin van dit jaar wordt er volop gerepeteerd. Foto: Geert de Groot

Kaartverkoop nieuwste theaterproductie Almen’s StAAT start binnenkort

Cultuur Almen

ALMEN - Na jaren van stilte is het eindelijk zover: de Stichting Almens Amateur Theater (StAAT) presenteert in april 2024 een gloednieuwe voorstelling genaamd ‘DORP!’. De Almenaren tonen hun enthousiasme door massaal deel te nemen aan het stuk, met ruim 90 aanmeldingen tot nu toe. Op 24 maart start de kaartverkoop.

In ‘DORP!’ wordt het verhaal verteld van een moderne boer uit de regio en een trendy onderzoeker uit het westen van het land die een klik voelen maar ook flink botsen. 

Het stuk belicht diverse actuele onderwerpen uit het nieuws, waaronder protesten, polarisatie en politiek, verweven in een persoonlijk drama dat rechtstreeks uit het hedendaagse leven lijkt te komen.

De voorstelling omvat zowel grote als kleine rollen, ondersteund door moderne media-projecties op de achtergrond. Het orkest, bijna een metropoolorkest, brengt een scala aan verschillende instrumenten samen voor een prachtige muzikale omlijsting, waar het koor met enthousiasme aan deelneemt met moderne en klassieke nummers die perfect passen bij de sfeer van het stuk.

Daarnaast werken diverse mensen hard aan decorstukken en kostuums, zodat elke scène zijn eigen unieke sfeer en kleding krijgt. De technische groep voor licht en geluid zorgt ervoor dat alles goed zichtbaar en hoorbaar is, terwijl de make-up artists de finishing touch aan de personages geven.

Sinds het begin van dit jaar wordt er elke zondagavond tussen 19.00 en 20.00 uur gerepeteerd en gewerkt in Ons Huis. De betrokkenen hebben er veel plezier in en de samenwerking verloopt uitstekend. Almen kijkt vol verwachting uit naar de uitvoering.

Kaartverkoop en voorstellingen
Op 24 maart start de kaartverkoop in de foyer van Ons Huis in Almen van 19.00 tot 20.00 uur. De kaarten kosten 15 euro per stuk. Na deze start is de verkoop beschikbaar via de website (staat.almen-info.nl). Er is ruimte voor 175 mensen per voorstelling, dus wees er snel bij.

De voorstellingen vinden plaats op 19 en 20 april om 20.00 uur en op 21 april om 15.00 uur in de Hervormde Kerk in Almen, waar het dorpsleven tot leven komt op het podium.

De Almenaren tonen hun enthousiasme door massaal deel te nemen aan het stuk. Foto: Geert de Groot