Beleef het Paasvuur in Eefde

EEFDE- Op 31 maart vindt het Paasvuur in Eefde plaats, een jaarlijks terugkerende traditie die wordt gehouden op de hoek van de Teenkweg en Eefdese Enkweg.

Op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur is het mogelijk om hout en snoeiafval te brengen voor het Paasvuur. Buiten deze tijden is het niet toegestaan om hout af te leveren. Let op: planken en stammen dikker dan 15 cm, evenals stronken en wortels, worden niet geaccepteerd. De levering van hout vindt plaats via de Nachtegaalstraat en Jan Regelinkpad, aangegeven door borden. Voor het afleveren van hout wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd voor een kleine aanhangwagen en 10 euro voor een tandem aanhangwagen, andere aanhangers zijn op afspraak.

Omstreeks 19.30 uur start de Fakkel- en Lampionoptocht vanaf de speeltuin NOK, die leidt naar de brandstapel. Fakkels en lampions zijn vanaf 19.00 uur te koop voor respectievelijk 3 euro en 2 euro. Parkeren is alleen toegestaan in de speeltuin van de NOK, zowel voor auto's als fietsen. Deelname aan de optocht en het bezoek aan het Paasvuur geschiedt op eigen risico.

Tijdens het Paasvuur kan men tegen contante betaling genieten van een hapje en een drankje. De organisatie hoop top een grote opkomst.