De kinderen bezochten de tentoonstelling ‘Bomen over Bomen' in museum Staal. Foto: PR
De kinderen bezochten de tentoonstelling ‘Bomen over Bomen' in museum Staal. Foto: PR

Voorjaar in de Julianaschool uit Almen

ALMEN - De eerste week van maart bezochten de kinderen van de Julianaschool de tentoonstelling ‘Bomen over Bomen' in museum Staal. Met veel plezier en enthousiasme werden er opdrachten gedaan, rondgekeken en geschommeld. Zij weten nu dat de Sassafrassaboom heel speciaal is. In alle klassen gaan de leerlingen aan de slag met het thema ‘Bomen'; er wordt geknipt en gescheurd, geschilderd en geplakt. Alle creativiteit vormt een echte tentoonstelling die 14 maart te bezichtigen is door ouders, grootouders en geïnteresseerden. De mooiste kunstwerken, uitgezocht door Mevrouw Pien Pon, komen in Staal te hangen. 

Dit voorjaar krijgen de kleuters hun eigen moestuintje. Een enthousiast groepje ouders is aan het spitten gegaan in een hoekje van de speelplaats; daar gaan de kinderen worteltjes, tomaten, sla, enzovoorts zaaien. Natuurlijk komen er ook bloemen, het wordt een vrolijk hoekje. De ouders gaan helpen om met de kinderen te tuin te onderhouden en met het oogsten in de zomer.  De jongsten kregen ook bezoek van de ouderen uit Almen, de bewoners van De Linde kwamen voorlezen. Er was alle aandacht voor elkaar en er ontstonden leuke gesprekjes. Voor beiden was het een prachtige ontmoeting, voor herhaling vatbaar vonden iedereen. 

Dezelfde bewoners waren ook uitgenodigd door de bovenbouw. Groep 7 en 8 hebben stapels pannenkoeken gebakken in de klas, de gang en de keuken. Die werden naar Ons Huis overgebracht en warm gehouden tot het bezoek kwam. De tafels waren prachtig gedekt, ook daar hadden de kinderen voor gezorgd. De genodigden kregen een warm onthaal. Om het helemaal af te maken stonden er kleurpotloden zodat de gasten hun eigen placemat konden inkleuren en meenemen. De leerlingen kregen een verdiend applaus van de bewoners.

De jongsten werden voorgelezen door bewoners van De Linde. Foto: PR
Groep 7 en 8 bakten stapels pannenkoeken die samen met de ouderen werden opgegeten. Foto: PR