Voor de show hebben 26 veehouders uit de Achterhoek en Liemers in totaal 130 koeien ingeschreven. Foto: Floor Schut

Voor de show hebben 26 veehouders uit de Achterhoek en Liemers in totaal 130 koeien ingeschreven. Foto: Floor Schut

Fokveeshow Lochem bij Loonbedrijf Hoftijzer

BARCHEM/ACHTERHOEK – In een van de bedrijfshallen van Loonbedrijf Hoftijzer aan de Lindenboomseweg 5 in Zwiep vindt zaterdag 16 maart de 27ste Fokveeshow Lochem plaats.

Door Jan Hendriksen

Voor de show hebben 26 veehouders uit de Achterhoek en Liemers in totaal 130 koeien ingeschreven: 75 zwartbonte - en 55 roodbonte koeien. Voor de rubriek bedrijfsgroepen hebben zich zeventien veehouders ingeschreven waaronder zelfs enkele nieuwe inzenders: zeven roodbonte - en tien zwartbonte bedrijfsgroepen.

Er wordt gekeurd in één ring. De organisatie heeft in tegenstelling tot voorgaande jaren er dit jaar voor gekozen twee juryleden voor de show aan te wijzen in plaats van vier: één voor de zwartbonte- en één voor de roodbonte koeien. De koeien worden om en om gekeurd in verschillende rubrieken: vaarzen (jonge koeien), middenklasse en de categorie oudere koeien.

De Fokveeshow Lochem is een initiatief vanuit de gezamenlijke fokclubs uit de gehele Achterhoek. Als nieuwe bestuursleden van de Fokveeshow Lochem zijn Jop Stoverink uit Beltrum en Floor Schut uit Harfsen toegetreden. Het bestuur is de laatste jaren flink verjongd. Dat is volgens voorzitter René Willink uit Ruurlo een goede zaak omdat men een andere en frisse kijk op diverse zaken heeft. De Fokveeshow Lochem begint zaterdag 16 maart om 9.00 uur. De toegang is gratis.