KORT

Uitslag Bridgeclub Jump’85

LOCHEM - Hier volgt de uitslag van Bridgeclub Jump’85 van week 10. Op de maandagmiddag wordt nog de Butlercompetitie gespeeld. Uitslag: 1e: Hendrik Regtuit & Willeke Nolten, 2e: Cora van der Meer & Bela Lubberhuizen en 3e: Lianne van Zwieten & Annette Schoot .

Op de donderdagavond vindt de Pattoncompetitie, vernoemd naar de bekende Amerikaanse generaal Patton. Patton is een speelvorm waarbij door twee teams van vier spelers een wedstrijd van vier spellen wordt gespeeld. De uitslag wordt uitgedrukt in Victory Points (VP’s), die verkregen worden uit een parentelling én een viertallentelling.

Tussenstand na de tweede week: 1e: 124 VP: Theater, 2e: 113 VP: Quatre mains en 3e: 105 VP: Blue team.


Bach orgelrecital in Gudulakerk

LOCHEM - Op vrijdagavond 15 maart om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur), geeft stadsorganist Els Dijkerman een Bach-Orgelrecital in de Gudulakerk in Lochem. Het concert vindt plaats in het kader van de Lochemse Bachweken. Onder de titel ‘Bach in Weimar’ is dit concert een eerbetoon aan dé grootmeester van de orgelmuziek, Johann Sebastian Bach.

In 1708 treedt Johann Sebastian Bach, 23 jaar oud, als organist in dienst aan het hof van Weimar. Hij schreef toen al zijn eerste representatieve orgelwerken in grote vorm. Bachs zwaartepunt lag in deze jaren helemaal bij het uitvoeren, improviseren en componeren van orgelmuziek.  Zo schreef Bach in Weimar het overgrote deel van de orgelwerken waarmee hij later beroemd geworden is. Tijdens dit concert worden twee hoofdlijnen uit deze periode belicht. Ten eerste de Italiaans-virtuoze lijn, ten tweede de lijn van de weergaloos mooie, grote orgelkoralen. 

Bij de uitgang wordt een vrije gift gevraagd. Meer informatie: www.gudula.nu.


Activiteiten Stichting Vrienden van 't Ruempol

LAREN - De Stichting Vrienden van 't Ruempol heeft voor de maand maart een aantal leuke activiteiten gepland.

Op vrijdag 15 maart vindt de landelijke vrijwilligersactie plaats, waarbij het bestuur en de activiteitencommissie van 't Ruempol samen met de dagbesteding van 't Ruempol enkele leuke activiteiten hebben bedacht. De ochtend begint om 10.00 uur met koffie en biedt een kans voor bewoners en andere inwoners van Laren om een gezellige ochtend te beleven. De activiteit wordt afgesloten met een high tea.

Op woensdag 20 maart staat het voorjaarsbloemschikken op de agenda, dat plaatsvindt op de Vonkert. De activiteit begint om 14.00 uur, waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen om een mooi paasstukje te maken, onder het genot van koffie of thee.

Alle activiteiten zijn bedoeld voor inwoners van Laren. Let op, de activiteit op 15 maart vindt plaats bij 't Ruempol, terwijl het voorjaarsbloemschikken op 20 maart plaatsvindt op de Vonkert. Voor het bloemschikken ligt een opgavelijst op de Vonkert.


Workshop bij Oriolus

LOCHEM - Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, is een laagdrempelige plek voor iedereen geraakt door deze ziekte, ook voor naasten en nabestaanden. Op dinsdagochtend tussen 9.30 uur en 12.30 uur is iedereen welkom bij Oriolus, zonder verwijzing en zonder afspraak. In de gezellige huiskamer zorgen geschoolde en ervaren gastvrouwen en gastheren voor een lekkere kop koffie of thee. Niets moet maar alles mag gezegd en gedaan worden. Er wordt geluisterd en gedeeld.

Op donderdag 21 maart start Oriolus met een nieuwe activiteit: een workshop Soulcollage®. Vanaf 9.45 uur ben je welkom voor een kop koffie/thee, om 10 uur start de workshop. Dit is een eenvoudig, creatief en krachtig proces, waarbij je contact maakt en luistert naar je innerlijke stem. Creatief zijn of ervaring is niet nodig. Aanmelding is voor deze activiteit, net als voor andere activiteiten, wel noodzakelijk. Kosten 5 euro. Dit kan door een mail te sturen naar info@oriolus-achterhoek.nl.

Oriolus Noord Achterhoek, Blauwe Torenkamer (eerste verdieping) in het Stadshuus, Markt 3 te Lochem.
www.oriolus-achterhoek.nl.


Lotgenoten- bijeenkomsten bij Oriolus

LOCHEM - Bij Oriolus vinden regelmatig lotgenotenbijeenkomsten plaats voor mensen die te maken hebben met kanker. De diagnose kanker heeft een grote impact op het leven van zowel de patiënt als de directe omgeving. Daarom biedt Oriolus een veilige omgeving waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers in een huiselijke sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee hun verhaal kwijt. Een verwijzing is niet nodig. Geïnteresseerden worden vriendelijk verzocht om hun komst vooraf aan te kondigen door een e-mail te sturen naar info@oriolus-achterhoek.nl of te bellen naar 06 - 100 334 06.

De eerstvolgende lotgenotenbijeenkomsten bij Oriolus zijn als volgt: 

Dinsdag 19 maart om 13.30 uur: lotgenoten borstkanker – Oriolus locatie Lochem;
Dinsdag 26 maart om 19.00 uur: lotgenoten prostaatkanker – Oriolus locatie Winterswijk;
Maandag 8 april om 13.30 uur: lotgenoten borstkanker – Oriolus locatie Winterswijk;
Donderdag 11 april om 19.00 uur: lotgenoten darmkanker – Oriolus locatie Winterswijk.

De bijeenkomst op 11 april heeft een informatief karakter en is specifiek gericht op mensen met de diagnose darmkanker. Tijdens deze avond zal Eefje Engelen, bekkenfysiotherapeut en consulent seksuele gezondheid, aanwezig zijn om informatie te verstrekken. Er is voldoende ruimte voor vragen en deelnemers kunnen ook een introducé meenemen.

Voor meer informatie, bezoek www.oriolus-achterhoek.nl.


Theater Onder de Molen zoekt ‘vrienden’

VORDEN - Theater Onder de Molen in Linde, inmiddels geliefd bij een steeds groter aantal plaatselijke en regionale theaterbezoekers, doet een beroep op zijn gewaardeerde publiek. Om de toekomst te waarborgen en de kwaliteit van de voorstellingen te verbeteren is Onder de Molen een actie gestart om met een extra financiële bijdrage ‘Vriend van ons theater’ te worden.

Door Jan Hendriksen

Theater Onder de Molen in de Vordense buurtschap is kleinschalig, met een beperkt aantal plaatsen. Dat maakt het moeilijk om voor elke voorstelling de financiën rond te krijgen. Een ‘vriend' van Onder de Molen geniet van exclusieve ‘vriendendiensten', zoals een knipkaart voor vijf gratis drankjes tijdens pauzes van de voorstellingen, heeft voorrang op een eventuele reservelijst bij uitverkochte voorstellingen en ontvangt driemaal per jaar de programmafolder direct per e-mail. Bert Vrieler: "De bijdrage van ‘vrienden' maakt voor het theater een wereld van verschil en draagt bij aan het behoud van dit toch unieke podium voor toekomstige generaties.”

Meer informatie en aanmelding op de website of via e-mail pr@theateronderdemolen.nl of www.theateronderdemolen.nl/vrienden.