Maandagavond van de bieb met Auke Hulst

LOCHEM - Muziek en literatuur gaan hand in hand tijdens de Maandagavond van de bieb. Op maandag 18 maart van 20.00 tot 22.00 uur is Auke Hulst te gast. Auke Hulst brengt een avond met literatuur en muziek, waarin hij het publiek aan de hand van verhalen, liedjes en beelden meeneemt van zijn Groningse geboortegrond naar de verre uithoeken van de wereld, en waarin hij ode brengt aan literaire helden en een overleden vader.

Auke Hulst (1975) is een veelzijdige auteur, muzikant en literatuurcriticus. Zijn jeugd in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren, diende als inspiratie voor zijn bekroonde roman Kinderen van het Ruige Land (2012). Zijn oeuvre omvat ook titels als Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en De Mitsukoshi Troostbaby Company (2021), allemaal genomineerd voor diverse literaire prijzen. Als literatuurcriticus en essayist voor NRC Handelsblad en De Standaard, en als muzikant met verschillende albums, waaronder Motel Songs (2017) en A Most Present Absence (2021), blijft Hulst een prominente figuur in de Nederlandse cultuur. 

De Maandagavond van de bieb is een samenwerking tussen de Schouwburg Lochem, Boekhandel Lovink en BIJ de bieb. Dit vindt plaats in Schouwburg Lochem. Voor informatie, kosten en aanmelden, ga naar bijdebieb.nl of scan de qr-code.