KORT

Jaarlijkse eieractie KMV Apollo

LAREN/EXEL - Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart komen de leden van Apollo Laren huis-aan-huis in Laren en Exel voor hun jaarlijkse eieractie. Met de aankoop van de eieren steunt men de vereniging, zodat zij hun activiteiten kunnen voortzetten. Bovendien hoeft men de deur niet meer uit om voor Pasen eieren in huis te halen. Voor 4 euro heeft men 1 doosje à 10 eieren, 2 doosjes kosten 7,50 euro. Betalen kan contant bij de leden of via de QR-code.


Opbrengst collecte Hersen- stichting

LOCHEM - Van 29 januari tot en met 3 februari 2024 vond de collecte van de Hersenstichting plaats voor meer hersenonderzoek. In de gemeente Lochem is 8.233 euro opgehaald. Collecteweek gemist? Een gift overmaken kan op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag of doneren via www.hersenstichting.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden of wordt collectant voor volgend jaar, van 27 januari t/m 2 februari 2025.


Vrouwen van Nu Laren

LAREN - Leven in een rolstoel, daarover vertelt Willy Wienholts uit Dinxperlo op de afdelingsavond van de Vrouwen van Nu Laren. Al 12 jaar werkte ze als ziekenverzorgster toen ze in 2003, door een scheurtje in haar voet, de ziekte dystrofie kreeg. Vanaf dat moment werd ze rolstoelafhankelijk. Willy heeft drie boeken hierover geschreven en vertelt boeiend over haar ervaringen. Dit vindt plaats op woensdag 20 maart 19.45 in het Kulturhus in Laren.


Nieuwe route Palmpasen- optocht Laren & Oranje

LAREN - Net als andere jaren zal Laren & Oranje ook dit jaar de Palmpasenoptocht organiseren voor de kinderen in Laren. Echter zal de route dit jaar net even anders zijn. Het leek de oranjevereniging namelijk leuk om de mensen van ‘t Talma ook bij de optocht te betrekken. De Palmpasenoptocht zal worden gehouden op zondag 24 maart. De optocht vertrekt om 14.30 uur vanuit het Kulturhus, onder begeleiding van Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit Laren. Voorafgaand kunnen de kinderen vanaf 13.30 uur in het Kulturhus hun eigen Palmpasenstok versieren.


Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Op zondag 17 maart om 10.00 uur is er een eucharistieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. In de viering gaat pastoor Harry Scheve voor. Lector is mevrouw Ria Wildemors. Tijdens deze viering zullen mevrouw Ans Lans en de heren Willem Achtereekte en Dick Beltman als vrijwillige voorgangers in de parochie officieel en formeel gezonden worden om uitvaarten te verzorgen. Het thema van de viering is: ‘Als een graankorrel.’


Samen aan tafel in De Brink Gorssel

GORSSEL - Gorssel - De taakgroep diaconie Protestantse gemeente Gorssel / Epse houdt op woensdag 27 maart weer een 'Open tafel' vanuit de gedachte dat samen eten verbindt. Deelnemers kunnen er genieten van een heerlijke maaltijd. Bezoekers zijn vanaf 17.15 uur welkom in De Brink naast de kerk in Gorssel (Hoofdstraat 27). Zij krijgen om 17.30 uur een heerlijk door vrijwilligers gekookt driegangenmenu voorgezet en een glas wijn of vruchtensap. De maaltijd wordt afgesloten met een kop koffie of thee. De kosten bedragen 7 euro per persoon. Aanmelden tot uiterlijk 23 maart via 0575 - 492 878.


Lezing en optreden over folkmuziek in Stadshuus

LOCHEM - Op zondag 24 maart staat het Stadshuus in Lochem volledig in het teken van de rijke geschiedenis van de folkmuziek. De middag begint om 15.00 uur.

Tijdens het evenement zullen Tom Steenbergen, concertorganisator en schrijver, en Matthijs Linnemann, OOR-medewerker en folkkenner, het podium delen. Steenbergen, bekend van zijn werk als manager en tourorganisator in de folkwereld, presenteert zijn boek 'Folk Pioniers - Roots & singer-songwriters', een eerbetoon aan de legendarische folkmuziek en artiesten uit de jaren '60 en '70. Matthijs Linnemann zal Steenbergen interviewen over de geschiedenis van de folk en zijn boek. Daarnaast komen er enkele folkgroepen uit de zestiger en zeventiger jaren ter sprake, waaronder Sandy Denny, CCC inc., en Fairport Convention.

Na de lezing is er een bijdrage van de Nederlandse folkgroep Chimera, met Marry en Bas Verkade aan de kern. Chimera, bekend om hun mix van rock en folk, zal een mix van traditioneel en eigentijds folkrepertoire ten gehore brengen. Boeken van 'Folk Pioniers' zijn verkrijgbaar tijdens het evenement.

Entree 15 euro, reserveren via gerthelamers@gmail.com. Dit evenement wordt georganiseerd door Joost Carlier en Gerthe Lamers in samenwerking met Tom Steenbergen.