KORT

Samen op weg naar Pasen

JOPPE - Op Paaszaterdagavond 30 maart is er om 19.00 uur een familieviering in de kerk in Joppe: Samen op weg naar Pasen. Tijdens de viering lezen kinderen voor en worden er mooie liedjes gezongen door het parochieel koor en het kinderkoor. Voor iedereen is er een kaarsje, wordt het Licht aan elkaar doorgegeven en bereidt men zich voor op het feest van Pasen. Voorganger is Willem Achtereekte. Iedereen, jong en oud is van harte welkom.


Lunch over de Grens in het Stadshuus

Lochem - Op donderdag 4 april om 12.30 uur is men in Stadshuus welkom voor een smaakvolle ervaring tijdens de Lunch over de Grens in Indiase sfeer. Het kost slechts 6,50 euro per persoon. Het menu van deze speciale lunch omvat: Mulligatawnysoep, dahl met spinazie en linzen, Indiase rijst en wordt afgesloten met een kopje thee. Deelnemers worden aangemoedigd om zich vooraf aan te melden, aangezien het aantal plaatsen beperkt is tot 16 personen. Inschrijven kan aan de balie van het Stadshuus of per e-mail naar info@stadshuuslochem.nl of telefoon 0573-462700.


Klezmer-concert in Synagoge

LOCHEM - Synagoge Lochem organiseert op donderdag 4 april 2024 om 20.00 uur een bijzonder Klezmer-concert met Trio Meyn Freyd. Het trio, bestaande uit Cornelie Wannee (viool), Niek Hietbrink (contrabas) en Rien Wulffraat (accordeon, piano), brengt Klezmermuziek ten gehore waarin diepe emoties als verdriet en vreugde centraal staan. Meyn Freyd streeft ernaar de luisteraar te laten meeleven met de emoties die Klezmermuziek uitdraagt, en dat is voelbaar in hun optredens. Kaarten 15 euro zijn verkrijgbaar via boekhandel Lovink, aan de kassa of via synagogelochem@gmail.com.


Nieuwe radiozender Harfsen

HARFSEN - De nieuwe radiozender SDG FM! gaat op 6 april 2024 om 20.00 uur de lucht in op de frequentie 72.17 FM. De eerste en enige uitzending is enkel en alleen live te beluisteren in Dorpshuus Hoeflo. De radioshow zal worden gepresenteerd door DJ Roy.

De avond staat in het teken van film- en musicalmuziek, met onder andere een terugblik op de jaren 90 en een soul night. Luisteraars kunnen verzoeknummers aanvragen en meedoen aan radiospelletjes met aantrekkelijke prijzen. Na afloop van de uitzending wordt de primeur gevierd met een afterparty in het café van Hoeflo, waar Mark Willems zal optreden. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.


Paasvuur Barchem

BARCHEM – Op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, houdt Vereniging Contact Barchem weer het paasvuur in Barchem. Leerlingen van groep acht van De Barchschole lopen in fakkeltocht vanaf de parkeerplaats van voetbalvereniging SVBV naar het terrein aan de Molenweg. Men verzamelt zich hiervoor om 20.30 uur. De kinderen zullen rond 20.45 uur het paasvuur aansteken. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart kan men tussen 9.00 en 16.00 uur snoeihout brengen. Alleen schoon snoeihout is welkom. Wortels, bouwhout en behandeld hout worden niet geaccepteerd. Hout aanleveren is gratis. Bij de ingang van het terrein staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.


Viering gebed en heelheid

LOCHEM - Zondag 7 april is er in de Witte kerk in Lochem een viering van 'Gebed en Heelheid'. Het is de eerste zondag na Pasen, ook wel beloken Pasen of Quasimodo zondag, de zondag van de Goddelijke barmhartigheid. Thema: 'De engel van barmhartigheid'. Aanvang van de viering is 10.00 uur. Het Taizé koor verleent haar medewerking.

Een bijzondere viering waarin aandacht is voor gebed, we noemen namen van gemeenteleden, die we speciaal opdragen aan God waarbij een kaarsje wordt aangestoken. Ook is er een mogelijkheid om een zegen te ontvangen.  Wie het fijn vind dat er een kaarsje wordt aangestoken, kan dit laten weten aan Amanda Jansen of Melita Lever (257 453).


Postzegel-, munten- en prentbrief- kaartenbeurs

GORSSEL - Zaterdag 30 maart wordt in ‘t Trefpunt' in Gorssel weer de maandelijkse postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 10.00 uur. Er zijn vele standhouders aanwezig waar men munten, postzegels en prentbriefkaarten kan kopen en verkopen en verzamelobjecten kan laten taxeren.

Er zijn deskundigen aanwezig, die kosteloos de waarde van munten, postzegels, prentbriefkaarten of 'oud vakantiegeld' kunnen aangeven. Ook eens een tafel huren, neem dan contact op met dhr. J. van Zuuk via 0570 - 654 715. De huur is 7,50 euro per meter. Dit evenement wordt om ongeveer 15.00 uur afgesloten. Jeugd t/m 16 jaar en leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 2,50 euro.