Ars Choralis. Foto: PR
Ars Choralis. Foto: PR

Ars Choralis zingt Fauré in St. Gudulakerk

Ars Choralis zingt Fauré in St. Gudulakerk

LOCHEM - Op zondag 28 april om 19.00 uur zal vrouwenkoor Ars Choralis delen uit het Requiem van Fauré zingen in de muziekvesper in de St. Gudulakerk aan de Markt in Lochem. 

In veel Nederlandse steden klinkt dit requiem traditiegetrouw bij 4 mei-herdenkingen. De tekst gaat over rust voor de overleden ziel en past bij herdenken. Waar sommige requiems groots en indrukwekkend zijn, is het requiem van Fauré lieflijk en troostvol. Als het dan ook nog wordt uitgevoerd door prachtige vrouwenstemmen, kunnen we daar zelfs een oproep tot vrede in horen. Daarbij kunnen we in deze dagen van mei-herdenkingen de roep om vrede verbreden naar oorlogsbrandhaarden binnen en buiten Europa. Daarom klinkt er ook een bewerking van Dona nobis pacem van de hedendaagse componiste Winnie Brückner.

Ars Choralis staat onder leiding van Els Dijkerman en zal begeleid worden door Marcus Bergink. Voor, tijdens en na de muziekvespers is er gelegenheid een kaarsje aan te steken. De kerk gaat open om 18.30 uur. Vrije gift bij de uitgang. Informatie: www.kerklochem.nl en www.gudulakerk.nl.