Zonnebloemwedstrijd Eefde

EEFDE - De werkgroep biodiversiteit Eefde roept alle kinderen op om deel te nemen aan de jaarlijkse zonnebloemwedstrijd. Na het succes van vorig jaar, waarbij prachtige zonnebloemen werden ingezonden, wordt ook dit jaar gezocht naar de langste zonnebloem in Eefde. 

Het doel gaat verder dan alleen het verfraaien van Eefde met bloemen; het bevordert ook de biodiversiteit door insecten zoals bijen en zweefvliegen aan te trekken. Basisschoolleerlingen buiten Eefde zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het onderstaande mailadres en ontvangen de zonnebloemzaadjes. Het proces is eenvoudig: zaai de zaden, geef ze water en zie binnen 4 tot 11 dagen de zonnebloemplant boven de grond komen. Foto's van grappige of mooie insecten op de zonnebloemen kunnen worden gemaild naar Biodiversiteit@dorpsraadeefde.nl voor plaatsing op Facebook.

De wedstrijd loopt tot 13 september, waarbij de lengte van de zonnebloem wordt gemeten vanaf de grond tot aan de bovenste bloemblaadjes. Er zijn leuke prijzen te winnen, en de uitslag wordt in de week van 16 september bekendgemaakt op school. Schoolverlaters krijgen thuis bericht. De werkgroep hoopt dat scholen ook meedoen aan de wedstrijd, waarbij zij zaden ter beschikking stellen. In de week van 16 september komen zij de zonnebloemen bewonderen op schoolpleinen.