Gratis #opladers-activiteiten in Eefde

EEFDE – Ouders die samenkomen, kinderen die samen spelen, opvoedvragen die gedeeld worden, afspraakjes die gepland worden. Het gebeurde afgelopen weken in het #Opladers Ouder & Kind café in Eefde. Coördinator Monique Lijftogt kijkt met plezier terug op de eerste bijeenkomsten. Ze vertelt: “We organiseren wekelijkse activiteiten, samen met ouders, verzorgers en alle liefdevolle volwassenen die het netwerk rondom een gezin vormen. Donderdag 25 april is er een avond speciaal voor de ouders: Kletsen & Kleien, om even op te laden. En in de meivakantie veel activiteiten voor ouders en kinderen samen.”

Monique vervolgt: "Met #OPLADERS (een initiatief van de gemeente Lochem i.s.m. Yunio) startten we een beweging vol energie. Het is voor jonge gezinnen makkelijk om even uit balans te raken, dat weet ik zelf ook. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Daarom willen we bouwen aan een krachtig netwerk om hen heen. Dit doen we door ouders meer met elkaar in contact te laten komen. Zo kunnen zij vragen rondom opvoeden en opgroeien met elkaar delen. Elkaar steunen en aandacht geven. Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!"

Na het succes van de Huiskamer van Lochem, is er nu dus dit #Opladers Café in Eefde. In de eerste bijeenkomsten kwamen er verschillende ouders samen, soms met meer dan alleen hun eigen kinderen. “Ik laad op van andere leuke dorpsgenoten leren kennen”, aldus een andere moeder. “Ik ook”, valt Mischa Top bij. Zij woont nu een jaar met haar gezin in Eefde en is fanatiek sporter. “Kinderen die blij worden van sporten is nog leuker. Helemaal samen met een ouder/verzorger. Dus dat wil ik ze laten ervaren deze meivakantie”. Mischa zorgt dinsdag 30 april voor leuke sportspellen op het plein, dus kom samen met je kinderen (0-12 jaar) in actie. 

Als laatste brengt Monique graag nog donderdag 25 april onder de aandacht: "Dan is er van 19.30 tot 21.30 uur een avond voor alleen ouders in het #Opladers Ouder & Kind café in De Huiskamer van Eefde (Het Hart, Jolinkweg 2): Kletsen & Kleien. Het is een avond voor jou als ouder: even opladen."

De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Soms is aanmelden fijn, kijk voor actuele data en tijden op www.oudersvaneefde.nl of stuur een mailtje naar m.lijftogt@yunio.nl.