Foto: Willem Kwakernaak
Foto: Willem Kwakernaak

Lezing Pluspunt: 'Hoe bekijk je kunst?'

GORSSEL - Op woensdag 1 mei organiseert Pluspunt een inspirerende lezing met als thema 'Hoe bekijk je kunst?' door kunstliefhebber en kenner Willem Kwakernaak. De lezing vindt plaats in 't Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel, en begint om 11.00 uur.

Willem Kwakernaak zal tijdens de lezing ingaan op de vraag wat een kunstwerk nu precies adembenemend, ontroerend, of authentiek maakt. Aan de hand van vergelijkingen zal hij illustreren waarom het ene kunstwerk je kan 'raken', terwijl het andere hooguit een zekere waardering kan opleveren.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) organiseert eens per veertien dagen een lezing met warme maaltijd in ’t Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50-plussers uit de omgeving zijn van harte welkom. Men komt op woensdag van 10.30 tot 13.30 uur bijeen. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen 12,50 euro Alleen lezing en koffie 6 euro. Pinnen kan niet evenals reserveren. Voor inlichtingen en ideeën kan men terecht bij Annet van Asselt via 06 - 572 589 08.