KORT

Lunch over de Grens

LOCHEM - Genieten van een lunch in Indiase sfeer! Op donderdag 2 mei om 12.30 uur kan men aanschuiven voor 'Lunch over de Grens' in het Stadshuus. Voor slechts 6,50 euro per persoon staat het volgende menu klaar: Indiase wortelsoep met curry madras en naanbrood, matar panir (curry van boontjes, doperwten met paneer), kokosrijst met cashewnoten en sjalot, en komkommer raita. Sluit af met een heerlijk kopje thee. Inschrijven kan aan de balie van het Stadshuus of per e-mail naar info@stadshuuslochem.nl. Voor meer informatie bel naar 0573-462700.


Korte stop koersbal en sjoelen Epse

EPSE - Het koersballen en sjoelen op woensdagmiddag in de Ontmoetingsruimte Epse zijn tot na de zomer gestopt. In september starten ze weer en nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Voor gezelligheid kan men het hele jaar door op doordeweekse dagen van 10.00 tot 11.00 uur langskomen voor koffie, krant, en zwerfboeken. Op dinsdagmiddag en donderdagavond kan men komen klaverjassen of bordspellen spelen. Meer informatie of interesse? Neem contact op met Gerry Brinks (06 57 20 47 99) of Rita Beuving (06 10 73 15 02). De Ontmoetingsruimte Epse bevindt zich aan het Wansink 45b in Epse.


Opbrengst collecte Hartstichting

GORSSEL/EPSE - De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting 8 tot en met 13 april heeft 4416 euro opgeleverd (en 648 euro mobiel), 845 euro in Epse en 3571 euro in Gorssel en omgeving. Collectanten en gevers hiervoor hartelijk dank! Dankzij deze giften werkt de Hartstichting aan oplossingen om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren. Dat is hard nodig want als we niets doen, groeit het aantal hart- en vaatpatiënten binnen 7 jaar met bijna een miljoen. Geïnteresseerden in collecteren kunnen zich aanmelden via www.hartstichting.nl/wordcollectant of bellen naar 070-315 56 95 of een bericht sturen naar 06-44777454.


Openlucht- dienst bij Zwiepse molen

ZWIEP - Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt bij de Zwiepse molen een openluchtdienst gehouden, geleid door Ds. Paul Wansink, met muzikale medewerking van de Mellow Brassband uit Winterswijk. De viering begint om 10.00 uur en iedereen is vanaf 9.30 uur welkom, waarbij de band al zal spelen. De collecte tijdens de dienst zal bijdragen aan een project in Sri Lanka, ter ondersteuning van meer dan 45 families. Bij ongunstig weer wordt de dienst verplaatst naar de binnenzaal. Na afloop kan men tegen eigen kosten genieten van een kop koffie of thee en napraten. Parkeergelegenheid is beschikbaar.


Jeugorkest in Harfsen

HARFSEN - Onlangs is er weer een jeugdorkest gestart bij muziekvereniging SDG uit Harfsen. De kinderen van groep 5 en 6 van de basisscholen van Epse en Harfsen hebben een project 'klasse orkest' gehad, waarin ze bekend werden met blaasmuziek en slagwerk. Hierdoor zijn enkele kinderen zo enthousiast geworden dat ze hier wel meer van willen leren. Zij vormen onder leiding van onze dirigent Suzanne Boer een heus jeugdorkest, waar ze leren samenspelen op maandag van 15.00 tot 15.30 uur in Hoeflo. Daarnaast krijgen ze individueel les van een sax-, koper- of slagwerkdocent om meer noten en de techniek aan te leren. Interesse? Meld je aan op sdgharfsen@hotmail.com.


Uitdagende wandeling

LOCHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 8 mei 2024 een uitdagende wandeling op de Lochemse Berg. De Lochemse Berg is een prachtig gebied, maar het is ook een uitdaging vanwege de hoogteverschillen. De boswachter neemt de wandelaar mee voor een stevige wandeling. De uitdagende klim wordt beloond met een mooi uitzicht over de omgeving dus dat is dubbel genieten! Vooraf online reserveren is noodzakelijk. De wandeling start om 13.30 uur en duurt circa 3 uur.  Tip van de boswachter: draag stevige wandelschoenen. Meer informatie, kosten en online reserveren: www.glk.nl/excursies.


Alzheimer Trefpunt Lochem

LOCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met dementie. Op vrijdagochtend 3 mei 2024 staat het thema 'Dementievriendelijk Lochem en veiligheid' centraal. Henny Jansen, lid van de werkgroep Dementievriendelijk Lochem, deelt zijn ervaringen met dementie in het openbaar vervoer en de openbare ruimte, terwijl een (voormalig) agent de veiligheidsaspecten belicht. De interactieve bijeenkomst vindt plaats van 10.30 tot 12.00 uur in het Stadshuus, Markt 3, Lochem. Inloop vanaf 10.00 uur, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, neem contact op met Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland via 06-13514411.