De oud- en huidige bestuursleden. Foto: PR

De oud- en huidige bestuursleden. Foto: PR

Jubileummiddag Seniorensoos Barchem–Zwiep–Nettelhorst

BARCHEM – De maandelijkse bijeenkomst van de Seniorensoos Barchem – Zwiep – Nettelhorst stond zondagmiddag 21 april in het teken van het zestigjarig bestaan van de seniorensoos. Opgericht in januari 1964 op initiatief van de Stichting Gezins- en Bejaardenwerk uit Arnhem onder de naam Bejaarden Sociëteit Barchem. Enkele jaren geleden gewijzigd in Seniorensoos Barchem-Zwiep-Nettelhorst. Passend in deze tijd.

De feestelijke middag werd muzikaal omlijst door de Bargkapel uit Barchem onder leiding van Willem Jan Jolink die als dirigent ook de zang voor zijn rekening nam met naast zich zijn dochter Mara die enkele prachtige nummers ten gehore brachten. In een goed gevulde Schotzaal van dorpshuis ’t Onderschoer genoten de senioren tijdens de gezellige middag van de muziek, een hapje en een drankje. Naast de vaste bezoekers van de soos waren ook de oud - bestuursleden aanwezig die speciaal voor deze middag waren uitgenodigd. Mede dankzij de tomeloze inzet van jarenlang ‘besturen’ van de Bejaarden Sociëteit Barchem kon de soos dit feest vieren daar zij een groot gedeelte van deze zestig jaar aan het roer stonden als vrijwilliger. Geen bestuurswisselingen zoals gebruikelijk van drie, zes of negen jaar maar zes vrouwen stonden maar liefst variërend van tien tot 31 jaar aan het roer van de Seniorensoos. Lineke Bosch, Dina Stokkink, Jo Bannink, Annie Dijkman, Jo Nijenhuis en Hanneke Hiddink hebben zich jarenlang ingezet voor de ouderen. Drie van hen bezoeken nu zelf de middagen van de soos. Ook afgevaardigden van de Woonplus en de Zonnebloem afdeling Barchem konden genieten van deze middag met de Bargkapel. Mede mogelijk gemaakt door een gift van de Lionsclub Lochem – West.
Sinds enkele jaren is er een mooie samenwerking tussen de Seniorensoos, de Woonplus en de Zonnebloem afdeling Barchem tijdens het Barchems feest, een uitstapje in mei en tijdens de kerstviering. Het zestigjarig bestaan staat gehele jaar jaar in het teken van dit heuglijke feit met nog een paar mooie optredens op 18 september en 16 oktober. Woensdagmiddag 20 november zal door het bestuur verzorgt worden met een gevarieerd programma. Het bestuur van Seniorensoos Barchem - Zwiep - Nettelhorst bestaat momenteel uit Anneke Koeleman (voorzitter/secretaris), Marian Hengeveld (penningmeester), Ada Lievestro, Gerda Mulderije en Linie Esselink. Elke derde woensdagmiddag van de maand zijn de senioren welkom. De middagen beginnen steevast om twee uur en eindigen om half vijf in de Schotzaal van dorpshuis ‘t Onderschoer.

De feestelijke middag werd muzikaal omlijst door de Bargkapel uit Barchem. Foto: PR.