Koningsdag in Gorssel

GORSSEL - Op Koningsdag komt Gorssel tot leven met een bruisend programma voor jong en oud, georganiseerd op de Roskamweide. Het festijn begint met het bekende klokgelui om 12.30 uur, gevolgd door een feestelijke aubade om 13.00 uur.

Van 13.30 tot 16.00 uur kunnen bezoekers genieten van een kleurrijke kleedjesmarkt, waar iedereen welkom is om zijn of haar spulletjes te verkopen. De kleedjesmarkt is voor iedereen behalve commerciƫle kramen.

Het middagprogramma op de Roskamweide, dat loopt van 13.30 tot 17.30 uur, biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Van grabbelhuizen tot boksen, van ballengooien tot een megabaan van 49 meter voor jump base, er is voor elk wat wils. Ook kunnen bezoekers hun vaardigheden testen bij kaart-, geluk- en bewegend doelschieten, terwijl anderen zich kunnen vermaken met schminken, armbandjes maken, sjoelen en brand blussen met de brandweer. De scouts bieden de mogelijkheid om brood te bakken en er is zelfs een zweefmolen, een springkussen, en de kans om de spanning van een tokkelbaan te ervaren.

Op het Smulplein, dat geopend is van 13.30 tot 19.00 uur, kunnen bezoekers heerlijk borrelen en smullen onder het genot van muzikale klanken verzorgd door DJ Tony. Met medewerking van Gasterij De Hoek wordt het culinaire aanbod compleet gemaakt. Een hoogtepunt van de dag is het knuffelen van pony's, dat plaatsvindt van 14.00 tot 16.00 uur. Zes kleine pony's staan klaar om geborsteld te worden en hun haar te laten vlechten. Vanaf 15.30 uur begint het traditionele en gezellige vogelschieten, doe mee en maak kans om de Schutterskoning(in) van het jaar te worden.