Afbeelding

De Graafschap/MVVA MO17

Voetbalteam - Meiden onder 17 jaar - Gevestigd in Doetinchem

Durf te dromen!

Kleine Lijne
Ik was dan wel klein, maar de kleine Lijne had op jonge leeftijd al grote dromen. Met zes jaar oud kon ik eindelijk op voetbal. Ik wist zeker dat ik profvoetbalster zou worden. De shirtjes van topclubs droeg ik alvast, van Barcelona, Juventus en AC Milan.

Toen ik de mini’s gepasseerd was, maakte ik kennis met wedstrijden op een half voetbalveld. Ik stond samen met mijn beste vriend in de verdediging. We renden iedereen eruit, maakten slidings en dribbelden vervolgens met de bal naar voren om hem vlak voor het doel van de tegenstander af te geven aan een van de andere jongens. Want die stonden er tenslotte om te scoren. Als ik terugdenk aan die tijd, voelde het alsof ik onoverwinnelijk was.

Toen we op een heel veld gingen voetballen, was ik nog steeds het enige meisje in het team. Ik was aanvoerder en de jongens uit mijn team respecteerden mij. Maar ik begon mij steeds minder fijn te voelen in het team en op het veld. De jongens werden groter, we degradeerden naar de vijfde klasse en wedstrijden eindigden steeds vaker in vechtpartijen.

Mijn droom kwam steeds verder van me af te staan. Het enige dat mij nog met mijn droom verbond, was het wedstrijdshirt van mijn club, dat met zijn rood-blauwe strepen leek op dat van Barcelona. Het voelde of ik vastzat. Ik wilde weer dichter bij mijn droom komen, maar hoe?

Juni 2022
Nadat ik bij mijn club had aangegeven dat ik weg wilde, kreeg ik van mijn club de MVVA getipt. Na een paar proeftrainingen bij de MVVA kreeg ik te horen dat ik bij de selectie voor het komende seizoen zat. 

Onoverwinnelijk
Nu, bijna twee jaar later, ben ik dankzij MVVA dichter bij mijn droom dan ooit. En misschien wel net zo belangrijk, ik heb weer meer plezier in voetbal dan ooit. Soms heb ik zelfs weer zulke momenten op de training of tijdens de wedstrijden, dat ik me weer het onoverwinnelijke kleine meisje van toen voel. Dat ik in de nacht droom van een debuut bij De Graafschap Vrouwen! En die droom komt uit, want volgend jaar ben ik één van de speelsters die uitkomt voor De Graafschap Vrouwen!

Ik blijf voetballen. Ik blijf dromen. Ik blijf altijd ergens onoverwinnelijk!

Lijne Klees