Valerie, Judith, Shayenne en Nina laten trots hun werk zien. Foto: Arjen Dieperink
Valerie, Judith, Shayenne en Nina laten trots hun werk zien. Foto: Arjen Dieperink

Grote meesters van de Propschool

LOCHEM – Afgelopen dinsdag was de opening van de expositie Grote meesters van de G. Propschool. De opening werd verricht door juf Rosamin Pothof en de directeur van de Meester G. Propschool, Jokelien Homans. Zo'n driehonderd tekeningen zijn door alle groepen van de Propschool gemaakt. Valerie (9), Judith (10), Shayenne (9) en Nina (11) laten op verzoek hun werk zien. Zij hebben er duidelijk veel plezier gehad om hun werkstuk te maken. Toch was het duidelijk onwennig om hun werk voor de camera te tonen.

Door Arjen Dieperink

Jokelien Homans: "Alle leerlingen van de school hebben hun creativiteit gebruikt om een kunstwerk te maken naar aanleiding van het werk van een beroemde kunstenaar. De groepen kregen les over verschillende kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, Rembrandt, Chagall, Andy Warhol en Picasso. "Wekenlang zijn de kinderen ermee bezig geweest."

Roos Pothof, leerkracht en tevens de kunst- en cultuurcoördinator van de Propschool, is initiatiefnemer van de spraakmakende tentoonstelling. Ze is enthousiast over het proces: "De leerlingen van mijn groep 8 hebben zich verdiept in de schilderwerken van Rembrandt en Van Gogh. Vol overgave gingen de leerlingen onder andere aan de slag met pen en inkt. Het is mooi voor de kinderen om te zien, dat de werkstukken waar ze zo intensief mee bezig zijn geweest, nu een mooi plaatsje krijgen in de tentoonstelling. De kleuters hebben geleerd hoe de kunstenaar Niki de Saint Phalle haar beelden vorm geeft. Deze vrolijke beelden dansen, springen en zitten vol energie. In een dansles hebben de kinderen van groep 1 en 2 deze gevoelens uitbundig beleefd waarna ze heerlijk aan het kleien zijn gegaan. De beelden worden nog voorzien van vrolijke kleuren. In andere klassen zijn maskers, geïnspireerd op Gaudi, gemaakt en staan de beroemdheden Andy Warhol, Karel Appel en Chagall centraal."

De jonge kunstenaars zijn duidelijk reuzetrots op hun creaties en laten deze graag aan de bezoekers zien. De kunstwerken zijn op grote platen te bewonderen. Jokelien Homans: "Deze creatieve kunsttentoonstelling gemaakt door kinderen van de meester G. Propschool is in november en december te bewonderen in het Stadshuus. Tijdens deze tentoonstelling 'De grote meesters van de meester G. Propschool' worden kleiwerkstukken, kleurrijke schilderijen en kunstige vormen vol trots gepresenteerd."
De tentoonstelling 'De grote meesters van de meester G. Propschool' is gratis te bezichtigen van 5 november tot en met 23 december in het Stadshuus aan de Markt.


www.meestergpropschool.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden