Debby Nijenhuis (de Nije stichting) en rechts Trudy Koning ter Heege (voor elk kind een Sint). Foto: PR
Debby Nijenhuis (de Nije stichting) en rechts Trudy Koning ter Heege (voor elk kind een Sint). Foto: PR

Gratis oliebollen voor organisatie Voor elk Kind een Sint

Algemeen

EPSE/GORSSEL - De Nije Stichting trakteert elke jaar een goed doel op een gratis oliebollen van Bakkerij Nollen. Dit jaar is de organisatie Voor elke Kind een Sint uit Epse/Gorssel de gelukkige. Deze organisatie zet zich geheel vrijwillig in voor gezinnen die wegens sociaal economische reden geen Sinterklaas kunnen vieren. Door het schenken van (nieuwe) cadeaus bezorgen zij de kinderen uit deze gezinnen ook een fijne Sinterklaas.

Op zaterdag 30 november heeft Debby Nijenhuis, oprichter van de Nije Stichting, al meer dan 100 oliebollen overhandigd aan de vrijwilligers Voor elk Kind een Sint Epse/Gorssel. Daarnaast worden de twaalf gezinnen uit Epse/Gorssel ook verrast met een zak oliebollen. Trudy Koning ter Heege, oprichter van Voor elk Kind een Sint, nam de bollen dankbaar in ontvangst: "Wat een prachtig gebaar dat ik naast alle gezinnen ook de vrijwilligers mag trakteren op de bollen van Nollen."

Debby Nijenhuis was vanuit Hengelo naar Deventer gekomen om ze zelf te overhandigen. "Het is zo fijn dat Nollen mij dit elk jaar laat doen. Nollen doneert elk jaar 10 cent per verkochte oliebol aan de Nije stichting en daarnaast geven ze mij de kans om als goed doel een ander goed doel blij te maken. Hartverwarmend!" straalt ze. "Ik ben bevooroordeeld, ik vond het altijd al de beste bollen en nu hebben ze ook nog eens landelijk de titel van beste bakker gewonnen…dat maakt het uitdelen nóg leuker!"

Debby had al een organisatie in Enschede uitgekozen toen de mail van Trudy binnen kwam, de gedachte dat er nog zoveel gezinnen zijn die geen geld hebben om Sinterklaas te vieren, raakte haar enorm. "De passie waarmee Trudy dat alsnog voor ze regelt, maakte dat ik even met Nollen in overleg moest om te kijken of ik er dit jaar nog wat extra mocht weggeven. Er wordt wel eens raar gekeken dat ik als directeur van een stichting die zich inzet voor ondersteuning en begeleiding van mensen met kanker en hun naasten, nu ook bollen weggeef aan andere doelen. Ik geloof er echter heilig in dat elk goed doel wel wat hulp kan gebruiken en we ook eens zouden kunnen kijken hoe we elkaar allemaal kunnen versterken. Dit voelde in ieder geval heel goed en ik verheug me erop deze maand de kledingbank ook nog te gaan verrassen met de heerlijke bollen!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant