Willeke Hammink is volop in training voor de halve marathon. Ze probeert daarmee zo veel mogelijk geld op te halen voor haar vriend Daniël, die een dwarslaesie opliep bij een motorongeluk. Foto: Gerwin Nijkamp
Willeke Hammink is volop in training voor de halve marathon. Ze probeert daarmee zo veel mogelijk geld op te halen voor haar vriend Daniël, die een dwarslaesie opliep bij een motorongeluk. Foto: Gerwin Nijkamp

Willeke loopt halve marathon voor Daniël

Algemeen

Larense zamelt geld in voor rolstoelvriendelijke babymeubels

Door Gerwin Nijkamp

LOCHEM/LAREN – Bij een ongelukkige val van zijn motor brak Daniël Rattink (40) uit Lochem op zaterdag 17 april drie wervels. Deze dwarslaesie heeft het leven van hem en zijn gezin volledig op z’n kop gezet. Maar - zoals rasoptimist Daniël zelf zegt - heeft hij ‘nog alles om voor te leven’. Op de eerste plaats zijn vrouw Bernadette, dochtertje Babette en het kindje dat ze later dit jaar verwachten. Willeke Hammink uit Laren, goede vriendin van het stel, is een actie gestart om ze op weg te helpen in deze turbulente nieuwe levensfase. Ze laat zich sponsoren voor haar deelname aan de Berenloop op Terschelling.

Als Willeke de ochtend na het noodlottige ongeval het trieste nieuws van Bernadette te horen krijgt, kan ze het eerst niet geloven en bevatten. Haar vriend die zo middenin het leven stond, kan door een op het oog onbeduidend bultje in de berm opeens nooit meer kan lopen. “Ook tijdens het trainen denk ik veel aan Daniël en wat dit allemaal voor hem en zijn gezin betekent”, vertelt de Larense. Terwijl deze gedachten tijdens een van haar zaterdagse rondes door Willekes hoofd gaan, krijgt ze ineens de ingeving om zich te laten sponsoren voor de Berenloop om zo Daniël en Bernadette te steunen. “Ik heb een actiepagina aangemaakt op steunactie.nl en als doel tienduizend euro gesteld. We dachten hoog in te zetten, maar dat bedrag was binnen een week al binnen”, vertelt ze met de nodige verbazing op haar gezicht.

De Larense hoopt dat het bedrag nog verder op zal lopen. Om in hun huidige woning te kunnen blijven wonen, zullen er veel aanpassingen gedaan moeten worden. Niet alleen om te zorgen dat Daniël zichzelf zo goed mogelijk kan redden, maar ook om het mogelijk te maken dat hij er voor zijn kindjes kan zijn. “Daarvoor zijn rolstoelvriendelijke babymeubels nodig. Met een gewone ledikant of commode kan Daniël geen baby verzorgen”, weet Willeke, die zelf moeder van vier kinderen is. “En Daniël houdt ontzettend van koken. Om dat mogelijk te maken, moet ook de keuken worden aangepast.” En zo zullen ze voor nog meer uitdagingen komen te staan, die de nodige kosten met zich mee zullen brengen. Een snelle rekensom leert dat het al gauw in de tienduizenden euro’s kan lopen.

Het zal nog een tijd duren voor Daniël naar huis kan, voorlopig verblijft hij nog in de Sint Maartenskliniek. Uit de vele donaties en hartverwarmende reacties haalt hij ontzettend veel energie. Die kan hij ontzettend goed gebruiken tijdens de revalidatie.

Ondertussen traint Willeke door voor de halve marathon die zij 7 november hoopt te volbrengen op Terschelling. Daniël gaat er vol voor om haar daar dan met champagne op te wachten bij de finish, samen met Bernadette, Babette en de baby.

Ga naar de speciale actiesite om een donatie te doen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode