Taco Houkema (l.) en Bertus Karssenberg bij één van de fruitbomen voor de Beatrixschool. Foto: Arjen Dieperink
Taco Houkema (l.) en Bertus Karssenberg bij één van de fruitbomen voor de Beatrixschool. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Fruitbomen fleuren Beatrixschool op

Algemeen

HARFSEN - Bij de Beatrixschool in Harfsen staat een rij fruitbomen gepland. De jonge bomen sieren de voorkant van de school.

Taco Houkema, directeur van de Beatrixschool en Bertus Karssenberg kijken tevreden naar de bomen die goed lijken aan te slaan. Karssenberg, mede-oprichter en steunfractielid van Meedenken met Lochem (MML) vertelt: “MML heeft in maart 2020 een motie ingediend voor een fruitig Lochem. Onze partij is ermee aan het werk gegaan en de Beatrixschool liet als eerste weten er interesse in te hebben.”
Dat laatste wordt bevestigd door Taco Houkema. Hij vult aan. “Het is leuk om straks met de kinderen het fruit te plukken. Gelukkig hebben ze de naamkaarten aan de stam laten zitten zodat wij weten wat voor een type fruitboom het is.”
Als voormalig voorzitter van Plaatselijk Belang en Kring van Dorth verwijst Karssenberg dat het planten van fruitbomen ook een bijdrage levert aan het lokaal, biologisch voortgebracht fruit waarbij, zover bekend, de lokale ondernemers geen nadeel van kunnen ondervinden. “Met name in de bloeiperiode, maar ook in de tijd waarin ze vrucht dragen zijn de bomen een enorme verfraaiing van de kernen”, aldus Karssenberg weten. Met het woord kernen verwijst hij naar drie fruitbomen die vanuit Harfsen hun weg hebben gevonden naar de Julianaschool in Almen waar Houkema ook directeur van is. Voor de jeugd vindt Karssenberg de fruitbomen ook als educatieve waarde van belang. “De schooljeugd ziet dan welke werkzaamheden de bomen met zich meebrengen, vanaf de bewatering tot snoeien en het plukken van de vruchten. Zo komt de natuur dichter bij de kinderen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode