<p>Leerlingen zijn druk bezig met danspasjes voor de grote uitvoering. Foto: Arjen Dieperink</p>

Leerlingen zijn druk bezig met danspasjes voor de grote uitvoering. Foto: Arjen Dieperink

125-jarige Prins Willem Alexander school blijft groeien

LAREN - De Prins Willem Alexander school vierde vorige week haar 125-jarig bestaan. Reden voor een interview met de directeur.

Door Arjen Dieperink

Terwijl elders in het schoolgebouw de leerlingen druk bezig zijn met danspasjes voor de grote uitvoering, heeft Martine van den Berg, sinds twee jaar directeur van de Christelijke bassischool Prins Willem Alexander (PWA), tijd voor een interview. Haar familie is nauw verbonden met de geschiedenis van de school. “Mijn opa zat in het bestuur van deze school, zelf ben ik ook een oud-leerling én mijn kinderen zitten hier op school”, zo vertelt ze. “Als school werken we als een team samen met de ouders. Daarnaast hebben we een goede verstandhouding met de buurt.” 

‘Het is toch prachtig om een fijne plek voor de kinderen te creëren?’

Ondertussen wijst ze naar buiten waar een grote houten poort is getimmerd. “De toegangspoort is door de ouderenraad in het kader van ons 125-jarig jubileum gebouwd. Tevens helpen de ouders mee met uitvoeringen, spelletjes en ander hand- en spandiensten. Het is geweldig hoe alles verloopt.”, zo vertelt de directeur niet zonder trots. 

De school profileert zich als een Groene school in de zin van beleven en bewegen. “Kijk naar al het groen om onze school heen. Het is toch prachtig om een fijne plek voor de kinderen te creëren? 

Tijdens onze feestweek hebben wij alle dagen wel activiteiten voor de kinderen georganiseerd, van een draaimolen en stormbaan tot aan een disco en verkleed naar school mogen komen”. Alle kinderen hebben een kleurplaat waarop de school afgebeeld staat gekregen, ook de kerktoren van Laren is in de tekening verwerkt.” Een jury gaat alle ingekleurde kleurplaten bekijken, per groep wordt dan een prijs uitgereikt.

Geschenk
Voor de kinderen is een passend geschenk bedacht. “Wij hebben Boekhandel Lovink uit Lochem gevraagd kinderboeken in een kraampje uit te stallen. De kinderen mogen gratis een boek uitzoeken. Er komt een herdenkingssticker in het boek, als mooie herinnering aan hun schooltijd.”, laat Van den Berg weten.

Toekomst
De toekomst ziet de directeur van de school rooskleurig tegemoet. “In een eerdere prognose (66 leerlingen voor de nieuwe school) leek het erop dat wij kleiner zouden worden. Maar inmiddels hebben wij een nieuwe prognose (132 leerlingen) laten opmaken waaruit blijkt dat we aardig groeien. En dat heeft consequenties voor de nieuwbouw van onze school die op de plank ligt.” Reden van de stijging ligt volgens Martine van den Berg aan de manier van lesgeven op de PWA en de normen en waarden die gehanteerd worden. In Avonturijn, naast de school, heeft de PWA een ruimte  met de naam Kidshuus in gebruik genomen om het stijgende aantal leerlingen te kunnen herbergen. “Wij zijn met alle groepen door de nieuwe ruimte gelopen zodat wij allemaal weten dat het Kidshuus bij ons hoort”. Bij de laatste oudertevredenheidspeiling ontving de school een 8,2.


www.schoolpwa.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden