De dikke bandenrace mocht op veel jeugdige belangstelling rekenen. Foto: Arjen Dieperink

De dikke bandenrace mocht op veel jeugdige belangstelling rekenen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Feestelijke Koningsdag op Molengronden

Cultuur

LOCHEM - Het was weer feestelijk op de Molengronden waar voor de tweede keer de Lochemse Koningsdag-festivteiten plaatsvonden. Veel kinderen en andere belangstellenden deden mee aan diverse activiteiten of bezochten de kleedjesmarkt waar goede zaken werden gedaan.

De organisatie van de Koningsdag 2023 was in handen van de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje (LEO) in samenwerking met veel andere verenigingen en het brandweerkorps Lochem. “De locatie Molengronden is gewoon super”, zegt Louisa Groenouwe-Kerst, secretaris van de LEO, enthousiast. “De samenwerking met de bewoners is fijn. Ook vanuit het Advendo-gebouw, Lochemse Tafeltennisclub, Historisch Genootschap kregen wij ondersteuning.”
De vraag of in 2024 Koningsdag weer op de Molengronden gaat plaatsvinden kan zij nog niet beantwoorden. “Wij staan open voor alle mogelijkheden, zoals een gesprek met de ondernemers in de binnenstad van Lochem. De tijd zal het uitwijzen.”
LEO-voorzitter Michel Wever wil nog iets verduidelijken over de organisatie van zijn vereniging. “Wat veel mensen niet weten is dat de LEO een vereniging is waar honderden hoofdzakelijk particulieren lid van zijn. De vereniging krijgt geen subsidie van de overheid en dient zich zelf te bedruipen. De LEO organiseert meerdere evenementen, waaronder Koningsdag, waar ook niet-leden gratis gebruik van kunnen maken.”


www.leolochem.nl

De kleedjesmarkt deed goede zaken. Foto: Arjen Dieperink
In het middaguur werden de bezoekers verwelkomd met een optreden van Sixpack. Foto: Arjen Dieperink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant