Vlnr  de moskeebestuursleden Ahmed Harb, Osman Üzümcü en Mehmet Uslu. Foto: Arjen Dieperink
Vlnr de moskeebestuursleden Ahmed Harb, Osman Üzümcü en Mehmet Uslu. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Mehmet Uslu: “Iedereen is welkom in onze moskee”

Maatschappij

LOCHEM - Op woensdag 28 augustus 1997 werd door toenmalig imam E. Aslan de grond voor de gebedsruimte ingezegend. Het ritueel vond plaats bij het slaan van de eerste paal voor de Selimiye moskee aan de Mauritsweg. Bijna 25 jaar later zitten Mehmet Uslu en Ahmed Harb, respectievelijk voorzitter en bestuurslid van de moskee in de kantineruimte. Het vrijdagmiddaggebed is al achter de rug. Beide heren zijn samen met vijf anderen sinds begin dit jaar bestuurslid van de moskee, voor een periode van twee jaar. 

Door Arjen Dieperink

Terwijl Osman Üzümcü, bestuurslid en kantinebeheerder, water en thee op tafel zet wil Mehmet Uslu het hebben over het werk van het bestuur en de activiteiten. “In eerste instantie moeten wij zorgen voor het onderhoud van de moskee en de woning van de imam, die eraan vast zit. Daarnaast dienen wij voor de verbinding te zorgen van onze gemeenschap en personen en gezinnen te helpen waar dat maar mogelijk is.“
Sinds afgelopen zaterdag maakt de moskee deel uit van de spirituele route langs de Berkel. “Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te komen lopen“, aldus de voorzitter. Hij voegt eraan toe dat de Turks gemeenschap deel uitmaakt van de gehele gemeenschap en dit laat blijken door deel te nemen aan de jaarlijkse dodenherdenking. “Wij zijn laagdrempelig en willen verbindend werken. Daarom hebben wij tijdens de Nederlandse moskeeënweek in oktober open dagen, zodat hopelijk de drempel nog lager ligt om bij ons op bezoek te komen.”
In september doet men mee aan de vredesweek en er zijn ook ontbijtochtenden gepland. De plannen daarvoor zal het bestuur later openbaar maken. Ook wordt binnenkort vanuit de moskee de lahmacun (Turkse pizza) weer aan de man gebracht. “Veel Nederlanders vinden de lahmacun lekker en op deze manier maken ze ook kennis met ons“, aldus Uslu.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode