Opgeven kan nog tot 1 juni. Beeld: PR
Opgeven kan nog tot 1 juni. Beeld: PR

Buurt Quiz Klein Dochteren, Lochem en omstreken

Maatschappij

KLEIN DOCHTEREN - “Trek je oma uit haar stoel, trommel je gekke buurman op. Zet Wikipedia alvast in je favorieten. Stof je encyclopedieën af. Haal de slimste buurvrouw en de snelste buurjongen in je team. Plak de banden van de fiets. Je hebt het namelijk allemaal nodig. Leg je leukste vriend, buurman, familielid of sportteam vast om in je team te komen. Vertrouw niemand en verwacht alles”, zo laat de organisatie van de Buurt Quiz Klein Dochteren weten. Inschrijven voor dit evenement op vrijdag 17 juni en zaterdag 2 juli (finale) kan tot 1 juni.

Deze quiz is bedoeld voor alle inwoners van Klein Dochteren, Lochem en omstreken, van jong tot oud. Er wordt gespeeld in teams die men zelf kan samenstellen. Per team wordt er een teamnaam, teamcaptain en een locatie waar men gaat spelen gekozen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een horecagelegenheid, bedrijf of clubhuis. Het advies is om een team van minimaal 8 deelnemers (2 volwassenen per team verplicht) op te stellen.

De Buurt Quiz bestaat uit een bonte mix van vragen en opdrachten; met kennisvragen, foto-opdrachten, puzzels, maar ook DOE-opdrachten en geheime opdrachten waarbij je op pad moet. Veel vragen gaan over Klein Dochteren en Lochem, maar er komen ook veel algemene vragen voorbij. Om alle antwoorden te vinden hebben de teams één avond de tijd. Het wordt voor iedereen een race tegen de klok waarbij samenwerking erg belangrijk is.

Op vrijdagavond 17 juni wordt de teamcaptain verzocht om op een bepaalde tijd op een bepaalde locatie het quizboek op te halen. Aan het eind van de avond wordt het ingevulde quizboek weer ingeleverd. Het is dus een avondvullend spel. Tijdens de quiz mogen alle hulplijnen zoals internet, telefoon en boeken worden gebruikt. Op de zaterdag van het Klein Dochterens Feest (2 juli 2022) wordt het finalespel gespeeld, gevolgd door de prijsuitreiking.

Je team inschrijven voor de Buurt Quiz kan nog tot 1 juni 2022 via buurtquiz.kleindochteren@gmail.com 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode