Rob Driessen op de betegelde vispelk, met de linkervoet op de stenen drempel en achter hem de betegelde toegangspad. Foto: Arjen Dieperink
Rob Driessen op de betegelde vispelk, met de linkervoet op de stenen drempel en achter hem de betegelde toegangspad. Foto: Arjen Dieperink

Visvijver in Zwiep is rolstoelproof

Natuur

ZWIEP - Trots kijkt Rob Driessen van de Visvereniging Laren-Lochem om zich heen. “Hoe vind je het”, vraagt hij met zijn glinsterende ogen. Hij wijst naar de twaalf visplekken die rondom de vijver zijn gecreëerd. De visvijver is gesitueerd op het terrein van restaurant en spelerij De Witte Wieven. 

Door Arjen Dieperink

“Alles is rolstoelproof gemaakt. Het waren voor ons als vrijwilligers de laatste loodjes, maar nu is het klaar”. De plekken zijn betegeld en bij de waterkant is een hoge drempel geplaatst zodat rolstoelgebruikers niet te water kunnen geraken. “De actie van de gemeente ‘wip een tegel’ heeft er voor gezorgd dat wij gratis tegels ontvingen. Zo hebben wij de toegang naar de visvijver kunnen betegelen zodat men niet met de rolstoel komt vast te zitten en veilig van en naar de vijver kan gaan. De toegang is met een meter en tien centimeter ruim voldoende breed. De visvijver is in beheer door de visvereniging en Rob is een van de vrijwilligers die de vijver onderhoudt. “Veel bewoners van Anke Marjolein, Gudula, Hoge Weide en van ZoZijn maken gebruik van de vijver. Wij vinden dat prachtig, maar willen wel een veilige omgeving hebben”, laat Rob weten. 

Bij de toegangspoort staat het reglement voor het vissen, verder worden de bezoekers er op geattendeerd om alleen met vaste hengel te vissen en alleen te voeren met pellets. “Onze vrijwilligers staan altijd klaar als onze vaste bezoekers komen. Maar ieder ander is uiteraard ook welkom, mits ze zich aan de regels houden en respect tonen naar onze vrijwilligers”, besluit Rob.


hsvlarenlochem.mijnhengelsportvereniging.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode