Biologie is een van de vakken die tijdens de Masterclasses wordt aangeboden. Foto: Marlie Nieuwenhuis
Biologie is een van de vakken die tijdens de Masterclasses wordt aangeboden. Foto: Marlie Nieuwenhuis

Staring Masterclasses weer van start

Onderwijs

LOCHEM/BORCULO - In de week na de herfstvakantie starten de Staring Masterclasses. Dit zijn lessen voor alle leerlingen van groep 8 van de basisschool. Op deze manier kunnen achtstegroepers nu al kennismaken met het voortgezet onderwijs, met nieuwe vakken, de manier van lesgeven en met het Staring College. De Staring Masterclasses kunnen de stap naar het voortgezet onderwijs verkleinen.

Na het succes van vorig schooljaar, kunnen kinderen uit groep 8 ook dit najaar naar de locaties in Lochem en Borculo komen. Vooraf kiezen de leerlingen een vak dat ze graag willen volgen. In drie lessen maken ze kennis met dit vak, de school en de docenten. Zo krijgen ze een goed beeld van wat hen straks in de brugklas te wachten staat.

De lessen vinden op woensdag- en donderdagmiddag plaats. De groep 8-leerlingen bepalen zelf welke dag ze willen deelnemen aan de verschillende vakken. De keuze voor de vakken loopt uiteen van sport tot Spaans, van EHBO tot sterrenkunde. De eerste lessen zijn op 3 en 4 november, op locatie Beukenlaan in Borculo en op locatie Lochem.

Achtstegroepers kunnen zich voor de Masterclasses aanmelden op www.staring.nl/groep8. Daar is ook meer informatie te vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode