De route van de eerste wintertocht loopt ditmaal door Barchem, Soerink, Zwiep, De Kale Berg en De Lochemse Berg. Foto: PR
De route van de eerste wintertocht loopt ditmaal door Barchem, Soerink, Zwiep, De Kale Berg en De Lochemse Berg. Foto: PR

DOS Barchem wandelt eerste tocht uit Winter5maandse

Sport

BARCHEM - Ieder jaar organiseert wandelsportvereniging DOS Barchem vijf prachtige wandeltochten onder de noemer van ‘Winter5maandse’. Deze tochten worden door de vereniging zelf uitgezet in de omgeving van Barchem. Iedere maand andere routes en een andere startlocatie. De eerste tocht van dit winterseizoen wordt gelopen op zondag 13 november.

De startlocatie is bij dorpshuis t Onderschoer in Barchem. Ook dit winterseizoen kan men kiezen uit vier afstanden: vijfentwintig, vijftien, tien en zes kilometer. Starttijden zijn: 25 km van 9.00 tot 10.00 uur; 15 km van 9.00 tot 11.00 uur en van 10 en 6 km van 10.00 tot 12.00 uur.
Op zaterdagmorgen worden de routes uitgezet door een aantal leden gewapend met bordjes en trekbandjes. De route loopt ditmaal door Barchem, Soerink, Zwiep, De Kale Berg en De Lochemse Berg. De 25 kilometer wandelaars komen ook door het Stelkampsveld. Terug in Barchem heeft de wandelaar de nodige hoogte meters in de beentjes. Het hoogste punt ligt op bijna 50 meter.
De rust is deze zondag voor alle wandelaars bij Recreatiecentrum De Heksenlaak. Hier kunnen de wandelaars genieten van lekkere warme soep, koffie, thee of hamburger. Alles bereid door de eigen leden van DOS. De 25 kilometer wandelaars hebben daarvoor al een eerste rust bij de familie Ilbrink in de Respelhoek. Als de wandelaars de bordjes en beschrijving (goed)volgen komen ze weer bij het start/finish locatie uit om zich af te melden.

Slachtvisite
Na afloop van de wandeling kunnen de wandelaars de slachtvisite bezoeken op het Dorpsplein. Er zijn maar liefst 45 kraampjes waaronder een stand van wandeldorp Barchem met informatie over DOS, de Barchemse Vierdaagse en de wandelroutes die op het Dorpsplein starten. Ook is er een optreden van de Bargkapel. De entree van de slachtvisite is gratis.
De wandelaar kan eventueel gratis met de Bello-trein terug naar de parkeerplaats waar zijn auto geparkeerd staat. Meer informatie op de website.


www.wsvdosbarchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode