Afbeelding
Foto: PR

Wetenschappelijk onderbouwde informatie over supplementen en voeding

XInterviews & Achtergrond

Vanwege de recente ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus, hebben steeds meer mensen interesse in het laatste nieuws over gezondheid. Dat is een positieve ontwikkeling, aangezien het goed is om op de hoogte te blijven van betrouwbare informatie over gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Momenteel zijn vooral onderwerpen zoals supplementen en voeding in trek. Vrijwel iedereen streeft er immers naar om zijn of haar weerstand te verbeteren. Het is dus niet verwonderlijk dat de meeste inwoners van Nederland uitkomen bij artikelen over voeding en voedingssupplementen. Maar hoe weet je of de informatie die je vindt, daadwerkelijk klopt en sluitend is?

Men heeft behoefte aan betrouwbare en eerlijke informatie 

Tegenwoordig staat betrouwbare en eerlijke informatie over gezondheid hoog in het vaandel. Gelukkig focussen steeds meer experts op het gebied van voeding en diëtiek zich op het aanbieden van gedegen informatie. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat bepaalde micronutriënten zoals vitaminen en mineralen voor jou kunnen betekenen? Dan hebben experts een heuse vitaminen en mineralen wiki opgezet.

In die wiki over vitaminen en mineralen staan tal van publicaties die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je betrouwbare gegevens kunt inzien over deze voedingsstoffen. Met andere woorden, wanneer je zoekt naar informatie over voeding en supplementen, dan doe je er goed aan om allereerst te kijken wie de experts zijn die het artikel geschreven hebben, en waarop de informatie gebaseerd is.

Als er veelal wordt gerefereerd naar wetenschappelijk onderzoek, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een betrouwbare informatieverschaffer. Een andere optie is het contacteren van medische specialisten, zoals jouw huisarts of een diëtist. Diegene kan jouw persoonlijke situatie in kaart brengen en gedegen advies geven. Overweeg je om supplementen aan jouw dieet toe te voegen? Dan is het altijd fijn om dit in samenspraak met een specialist te kunnen doen.

Doe ook zelf onderzoek naar informatie over voeding en supplementen 

Tevens is het zaak om zelf op onderzoek uit te gaan. Stel, je bent benieuwd welke supplementen voor mannen er zoal zijn, dan kun je op het internet eenvoudig betrouwbare bronnen raadplegen. Kies er idealiter voor om info te vergaren op websites zonder achterliggend commercieel belang. Maar je kunt logischerwijs ook een onafhankelijke professional raadplegen die veel verstand heeft van voeding en supplementen.

Tegenwoordig zijn er fora waar dokters en andere medici gratis advies geven aan mensen die hun levensstijl willen veranderen. Veel mensen komen dan onder andere bij voedingssupplementen en hun voedingspatroon uit. Ook al kunnen supplementen een bijdrage leveren aan een vitaler en gezonder leven: Veel experts zullen hameren op het feit dat natuurlijke voeding het belangrijkst is.

Dit artikel wordt u aangeboden door Supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode