Ilse Wonink - Roosdom en Tom Kleisen staan er klaar voor. Foto: Arjen Dieperink
Ilse Wonink - Roosdom en Tom Kleisen staan er klaar voor. Foto: Arjen Dieperink

In de ban van de sportverkiezingen

LOCHEM - Op de eerste verdieping van de bibliotheek Lochem is Stichting Welzijn Lochem (SWL) gevestigd. Links achter bevindt zich het kantoor van de directeur van de SWL, hij heeft zijn ruimte tijdelijk afgestaan aan Ilse Wonink - Roosdom en Tom Kleissen. Met ons drieën zitten wij aan tafel.

Door Arjen Dieperink

Ilse: "Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de sportverkiezingen van de gemeente Lochem. In aanloop en ter voorbereiding van de genomineerden willen wij het publiek er meer bij betrekken. Dat kan mooi via de Berkelbode." Om in sporttermen te blijven, nam Tom Kleisen figuurlijk het estafettestokje over. "Kijk!" Hij schuift zijn laptop naar voren. "Hier zie alle verenigingen die er in de gemeente Lochem er zijn. Het is lijst van zo'n 400 verenigingen. Je ziet dat er voor één sport verschillende sportverenigingen zijn. Allemaal kunnen ze mee doen. Sterker nog, wij roepen ze allemaal op om mee te doen aan de sportverkiezingen. Wij merken dat het aantal deelnemers is gestegen. Sport leeft in Lochem."
Dit jaar zal de avond van de bekendmaking anders zijn dan afgelopen jaar. Tom wil wel een tipje van de sluier oplichten. "Het moet dit jaar tijdens de bekendmaking van de winnaars een flitsend geheel worden. Drie verschillende sporten willen wij dan tonen. Welke sporten het worden weten wij nog niet."

Zelf zijn Ilse Wonink en Tom Kleissen ook sportief. Tom duikt, fitness en speelt handbal. Ilse, werkzaam als regiocoach aangepaste sporten en vrijwilliger bij de sportfederatie doet aan yoga, fitness en hardlopen. De kosten van de sportverkiezing worden gedekt door de sportraad en sponsoring van bedrijven. Ten aanzien van de sponsoring laten Ilse Wonink en Tom Kleissen weten nog enkele bedrijven van harte welkom zijn.
Ilse: "Uit alle kandidaten worden de genomineerden gekozen waaruit uiteindelijk de winnaars naar voren komen. Vorig jaar hadden wij als thema 'goud', verwijzend naar de gouden medaille. Dit jaar hebben wij het thema 'voeding en sport'. Niet dat wij in de sportkantine tegen een patatje met kroket zijn, maar wij willen ook dat de mogelijkheid geboden wordt om een broodje gezond te kunnen kiezen." Tom vult aan. "Voeding doet veel met het sporten. Uitgebalanceerde en de juiste voeding zijn cruciaal om als sporter te kunnen functioneren."

Zodra de nominaties bekend zijn, zullen de kandidaten in de Berkelbode worden voorgesteld. "Wij zien ieder jaar een stijging in het aantal aanmeldingen, dat doet ons goed. Sport leeft in de gemeente Lochem", besluit Ilse.


www.sportverkiezinglochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden