Werk ohne Autor. Foto: PR
Werk ohne Autor. Foto: PR

Werk ohne Autor in Filmhuis Lochem

LOCHEM - In Filmhuis Lochem is op dinsdag 10 december om 20.00 uur 'Werk ohne Autor,' te zien. Locatie: Schouwburg Lochem.

Werk ohne Autor gaat over leven in vrijheid, over indoctrinatie, over kunst en over liefde. Maar ook over slachtoffers en hun daders. De film is losjes gebaseerd op het leven van de schilder Gerhard Richter. De film is geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) en komt uit 2018.

Het verhaal
De DDR, 1937: De kleine Kurt Barnert raakt gefascineerd door de schilderkunst als hij met z'n geliefde tante Ellie musea bezoekt. Ellie heeft psychische problemen en valt letterlijk ten prooi aan de nazi's. Professor Seeband is haar behandelend arts. In de vijftiger jaren gaat Kurt naar de kunstacademie. Hier ontmoet hij zijn grote liefde: Elisabeth Seeband, de dochter van de beroemde (beruchte) Seeband. Hij mag tot zijn ongenoegen alleen maar anonieme bombastische sociaal-realistische muurschilderingen maken. In de zestiger jaren vluchten Elisabeth en Kurt naar het Westen. Hier kan Kurt zijn kunstenaarschap verder ontwikkelen. En hier kan hij loskomen van zijn boosaardige schoonvader.

Werk ohne Autor was genomineerd voor Oscars voor de beste niet-Engelstalige film en voor het camerawerk.

Kaarten Filmhuis Lochem: Kaartverkoop via internet: 8,50 euro. Kaartverkoop aan de kassa: 9 euro. Voor meer informatie: Loes Lourens , 0573-250 051 of marketing@schouwburglochem.nl


www.schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden