Een deel van de commissie die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Reurlse Winterdag. Foto: PR
Een deel van de commissie die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Reurlse Winterdag. Foto: PR

Volop activiteiten en vertier tijdens Reurlse Winterdag

Algemeen

Straattheater, muziek, kinderactiviteiten, levende kerststal en lekkernijen

RUURLO - De Reurlse Winterdag. Een mengeling van een Kerstmarkt en een braderie. Zondag 15 december worden in het centrum van Ruurlo van 12.00 tot 17.00 uur diverse activiteiten georganiseerd door De Reurlse Winterdagcommissie onder auspiciën van de Ruurlose Ondernemers Vereniging. Nieuw is een proeverij van heerlijkheden, verzorgd door de Reurlse horeca.

Straattheater, muziek, kinderactiviteiten en een proeverij van diverse lekkernijen. Voor jong en oud is er zondag vanaf 12.00 uur volop vertier in het centrum van Ruurlo. Bijna alle winkels zijn geopend en er vinden diverse demonstraties en optredens plaats. Zo verlenen er maar liefst zes straattheatergezelschappen medewerking aan de Reurlse Winterdag. En al die groepen hebben een ruime internationale ervaring waaronder Doowop die close harmony, jump en jive, jazzmuziek en nog wat andere muzikale stijlen combineert dat het een wonderlijke mix wordt, waarbij de band de humor gelukkig niet schuwt. Frans Custers is één van de nestors in het straattheaterbeeld. Al heel lang actief en ook zeer veel spelend in Duitsland. Eén van zijn klassiekers is zijn act 'Miep'. Het Mobiel Naaiatelier in kerstsfeer levert een prachtig winters plaatje op: twee antieke Hollandse fietsen en twee handige naaisters die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. Ooit het verhaal gehoord dat een goede kroegbaas ook een paar goocheltrucs kan vertonen. Magic Herman is zo'n man. Mede-eigenaar van een café in Arnhem maar ook een zeer verdienstelijk goochelaar. Voor de Winterdag in Ruurlo pakt hij feestelijk uit in de gedaante van Charleston Dickenson. Er komt dit jaar ook een oude bekende. Twee jaar geleden deelde hij de mooiste kerstkaarten aan de omstanders uit. Gerard Olthaar is het toen opgevallen dat er geen zebrapad te bekennen is in het drukke centrum. Daar komt nu een einde aan en vanaf 15 december hoeft men niet meer naar de grote stad om een zebrapad te bewonderen.
Voor muzikaal vertier zorgen verder onder meer de gezelligheidskoren Schouder aan Schouder uit Ruurlo en Leedvermaak uit Eibergen. Kinderen kunnen zich tijdens de Reurlse Winterdag gratis vermaken in en op enkele attracties zoals onder meer een springkussens in toepasselijke winter- en kerstsfeer. Verder zijn er diverse stands waarin hobbyisten demonstraties geven en is de Dorpskerk speciaal in het kader van de 'Open kerk' geopend. Op diverse locaties worden kraampjes ingericht waarin winterse lekkernijen te proeven en te verkrijgen zijn. Enkele plaatselijke autobedrijven presenteren de nieuwste automodellen in de Dorpsstraat en tijdens de Reurlse Winterdag is een groot deel van de winkels geopend en verzorgen diverse ondernemers demonstraties in of buiten hun winkel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant