Werk van G. Casander. Foto: PR
Werk van G. Casander. Foto: PR

Expositie schilderijen en houtsculpturen in het Tramstation

GORSSEL - Tijdens de eerste expositie van 2020 in het Tramstation te Gorssel tonen Giovanni Casander uit Gorssel en Bert Stroop uit Apeldoorn de objecten die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. Giovanni Casander leeft zich sinds een jaar uit in het creëren van houten figuratieve voorwerpen, die zeer gedetailleerd zijn. Daarnaast heeft Giovanni zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van aquarellen en realistische c.q. surrealistische olieverf schilderijen. Twee totaal verschillende kunstvormen, maar dat spreekt hem juist erg aan. Bert Stroop is beeldhouwer in de traditionele zin van het woord met figuratieve, abstracte en organische objecten. Meestal in hout, maar ook in steen. Hij vind het leuk om van het massieve materiaal van hout of steen, een open en slanke sculptuur te creëren. Daarbij geleid door het materiaal zelf, dat zich niet laat dwingen, zoals schimmels, rot, noesten en de natuurlijke grillige vorm en structuur van het materiaal. Daarnaast maakt Bert af en toe een uitstapje naar de schilderkunst.

De ideeën ontstaan veelal door een wisselwerking tussen de kunstenaars onderling. Het is een boeiend traject om vanuit het niets naar een concreet resultaat toe te werken. Elke keer weer een ontdekkingstocht waarbij het eindresultaat pas aan het eind in zicht komt. De kunstenaars inspireren en motiveren elkaar.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Tramstation: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens de open dag, zaterdag 1 februari, is de expositie van 10.30 tot 15.00 uur geopend. Op 1 februari zijn beide kunstenaars in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien. Contactgegevens: giovannicasander@hotmail.com en bert.stroop@gmail.com.

Meer berichten