Filmhuis Lochem: 'Once Upon a Time in Hollywood'

LOCHEM - In Filmhuis Lochem draait de film 'Once Upon a Time in Hollywood'. Een Amerikaans-Britse productie uit 2019 van regisseur Quentin Tarantino. De film is een combinatie van drama en komedie. De hoofdrollen worden gespeeld door Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.

De zomer van 1969. Een tv-acteur, Rick Dalton genaamd, heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate - de zwangere vrouw van regisseur Roman Polanski - en vier van haar vrienden door de Charles Manson-sekte.
DiCaprio en Pitt werken heerlijk samen. Stuntman Booth is een nonchalante kerel met grote spierballen voor het cruciale moment. Een knakker met wie je een biertje wilt drinken. Met Dalton heb je het vooral te doen. DiCaprio heeft een ongekend talent om de sukkelaar te spelen: hij hakkelt en zweet zich door de scènes heen waarin hij zich als acteur aan belangrijke mensen moet verkopen en faalt. Margot Robbie acteert schitterend als Tate, die bijna de hele film lang alleen maar op een roze wolk leeft, maar haar rol heeft verder nul diepgang. En als je weet wat de echte Tate is overkomen …
De film is een ode aan het Hollywood van de vroegere jaren zestig. Veel verwijzingen en muziek van onder andere Deep Purple en Simon & Garfunkel. Tarantino noemt dit zijn meest persoonlijke film.
'Once Upon a Time in Hollywood' kreeg Golden Globes voor beste film, beste scenario en beste mannelijke bijrol (Brad Pitt). En onlangs heeft de film tien Oscarnominaties gekregen.

De film draait op dinsdag 28 januari 2020, 20.00 uur. Kaartverkoop via interne 8,50 euro, aan de kassa: 9 euro. Locatie: Schouwburg Lochem.


www.schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden