Gemeente vraagt begrip voor tijdelijk parkeerongemak in Lochem

LOCHEM – De gemeente Lochem vraagt de bezoekers van de binnenstad en het Graafschapterrein om begrip voor het ongemak dat momenteel ontstaat door minder beschikbare parkeerplaatsen door bouwwerkzaamheden. Er wordt gewerkt aan meer alternatieve mogelijkheden als het Graafschapterrein op de schop gaat.

Door Henri Bruntink

Albert Heijn is begonnen met de uitbreiding van het pand, waardoor het eigen parkeerterrein van de supermarkt niet langer beschikbaar is. Het Graafschapterrein zelf gaat binnenkort ook compleet op de schop. Na afronding komen daar meer parkeerplaatsen dan nu beschikbaar door een herindeling. Daarbij ontstaat ook meer ruimte voor groen. Parkeren op het Graafschapterrein blijft gratis. De werkzaamheden beginnen in maart. De nieuwbouw van een nieuw filiaal van Lidl aan de Julianaweg is net opgestart waardoor ook parkeerterrein De Cirkel niet beschikbaar is. Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers van de binnenstad gebruik maken van de parkeerplaatsen bij het gemeentehuis. Via een voetgangersbrug over de Berkel is het centrum van daaruit vrij gemakkelijk bereikbaar.

Meer alternatieven
Een ander alternatief is het parkeerterrein aan de Mauritsweg. Daar worden op korte termijn 33 tijdelijke parkeerplaatsen extra gecreëerd. De gemeente is bezig met nog meer tijdelijke oplossingen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Meer berichten