Kapperallee gaat paar dagen dicht

Na ingebruikname nieuwe sluiskolk volgt renovatietraject

EEFDE - De werkzaamheden rond de nieuwe sluiskolk in Eefde gaan op korte termijn een nieuwe fase in. Enerzijds wordt de herinrichting van de Kapperallee definitief afgerond, en als de nieuwe sluiskolk, die nu in de testfase verkeert, in gebruik genomen is wacht de eerste sluiskolk een grondige onderhoudsbeurt.

De aankondiging van bouwer Lock to Twente over de werkzaamheden is onder uitdrukkelijk voorbehoud van corona-maatregelen van de overheid. Er wordt nu van uitgegaan dat alle werkzaamheden buiten conform planning kunnen doorgaan. Als nieuwe maatregelen van de overheid roet in het eten gooien worden de betrokkenen op de hoogte gehouden via de BouwApp en facebook.

Kapperallee
Afgelopen najaar kon het bedrijf de laatste werkzaamheden aan de Kapperallee niet meer uitvoeren. Het weer en de uitgelopen werkzaamheden aan de Eefdese brug zaten in de weg. De resterende werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de laatste asfaltdeklaag en het herstellen van een aantal locaties waar nu tijdelijke klinkerbestrating ligt. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Eefse Beek en het bediengebouw van de bestaande sluis. Eind maart wordt de Kapperallee daarvoor een aantal dagen afgesloten voor doorgaand verkeer.
De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 30 maart 07.00 uur tot vrijdag 3 april 16.00 uur. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, dan worden deze een week verschoven: van 6 tot en met 10 april. In die periode is de Kapperallee ter hoogte van de sluis afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. In geval van nood zijn alle woningen en het sluizencomplex wel altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

Groot onderhoud
De nieuwe sluiskolk is bijna klaar en verkeert nu in de testfase. Op het terrein rondom de nieuwe kolk worden de laatste puntjes op de i gezet en binnenkort varen de eerste schepen erdoor. Aansluitend wordt begonnen met het groot onderhoud aan de bestaande sluis, een omvangrijk karwei. De eerste werkzaamheden zijn onder meer het verwijderen van bestaande damwanden, het intrillen van nieuwe, baggerwerkzaamheden en de gedeeltelijke verwijdering van het bestaande bediengebouw.
Deze werkzaamheden starten op 30 maart en duren ongeveer tot de zomervakantie. De baggerwerkzaamheden gaan ook na de zomervakantie nog door. Vanwege de wisselende waterstanden in de IJssel kunnen de werkzaamheden mogelijk langer gaan duren. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Mocht de voortgang van de werkzaamheden vertragen, dan kan hiervan worden afgeweken. Dat wordt dan via de BouwApp bekendgemaakt.
Het geluid van de werkzaamheden zal af en toe in de buurt te horen zijn. Dat betreft geluiden als het trekken of intrillen van damwanden, sloopwerkzaamheden en kranen, kraanschepen en graafmachines. Overigens wordt niet continue getrild, maar af en toe. Wel zijn het geluid en de trillingen in de omgeving hoorbaar en voelbaar.

Lees ook

Meer berichten